Rundveehouderij

Foto & video 5302 x bekeken 6 reactieslaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Ik wil naar 100 procent weidegang’

Arjan Hulsman (26) uit Nijverdal (Ov.) heeft een duidelijk doel voor de toekomst.

Arjans ouders hebben in maatschap 85 melkkoeien. Arjans vader zit het meest tussen de koeien, zijn moeder doet de boekhouding en zelf doet hij het graslandbeheer en weidemanagement.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Nu zijn de koeien overdag of ’s nachts buiten, ik wil ze 100 procent buiten. Mijn uitgangspunt is dat als er gras staat, de koeien dat zo mogelijk moeten opvreten. Is er geen gras, dan staan ze op stal.”

Over vijf jaar ...

“Zit ik in de maatschap. Ik hoop dat ik dan mijn vader zover heb dat hij ook voor 100 procent weidegang is. Nu is hij juist voorstander van opstallen. We verschillen dus van mening. Een gezonde concurrentie noem ik dat. We prikkelen elkaar over en weer. Verder zijn we een deel mais aan het vervangen door luzerne om eigen eiwit te telen en het ­organischestofgehalte in de bodem te verhogen.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 46 van 11 augustus. Ook meedoen aan de rubriek De opvolger? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

 • maiskolf

  Heb ik ook eens geprobeerd. Maar weidegang en dan volledig brengt te weinig opbrengst. Vooral in drogere jaren. Mais geeft veel meer ds opbrengst. Arbeidtechnisch ook niet ideaal dat gesleep met die draagjes door het land.

 • ...............

  Hij heeft dus een dagtaak aan het grasmeten en uitrekenen. Of de werkdagen zijn niet zo lang.

 • A1967

  Of hij spaart enorm veel tijd en kosten uit omdat hij minder hoeft in te kuilen, uit te kuilen, boxen instrooien, boxen schoonkrabben, mest uitrijden, tochtcontrole doet tijdens draad verzetten, constant op de hoogte is van de staat van zijn gewas, enz.enz.enz.enz.......
  #1 en #2 u bent duidelijk niet goed op de hoogte.

 • farmer4life1

  Idd, hier laat je wat daar haal je wat. Echter blijft dat de melkproductie niet in de top kan zitten en je minder ds oogst per ha. Je kunt ook na de eerste snede dag en nacht weiden. 

 • maiskolf

  Hij haalt minder ds van zijn totaal bedrijf af. Dat is het punt.
  trouwens kijk nu eens naar buiten, dit zijn lekkere dagen om te weiden!

 • hooghoes

  Goed bezig arjan 

  mais verbouwen word zo biezo al lastig de komende jaren .ik hoop wel dat je een gtote huiskavel hebt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.