De opvolger: Carmen neemt bedrijf met 10.000 koeien over RundveeFoto

De opvolger: Carmen neemt bedrijf met 10.000 koeien over

Opvolger Carmen Zwemmer (22) gaat een flinke uitdaging aan als ze het Amerikaanse melkveebedrijf van haar ouders gaat overnemen: ze houden in totaal 10.000 melkkoeien. Er zijn akkerbouwers gecontracteerd die speciaal voor hen de benodigde voedergewassen telen.

Carmen is net afgestudeerd aan de Michigan State University. Ze springt bij waar nodig, onder meer bij de zomerse ‘boerderij-ontbijten’. Een event waarbij meestal zo’n 3.000 mensen een kijkje komen nemen op het bedrijf en er tegelijk gratis kunnen ontbijten.

Haar ouders zijn haar grootste voorbeeld: “In 1999 gaven ze hun bedrijf met 100 koeien in Flevoland op om te verhuizen naar een land waar alles nieuw voor hen was. Ze bouwden dit bedrijf vanuit het niets op, werkten keihard en waren intussen geweldige ouders voor mij en mijn broers.”

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Mijn ouders hebben het duidelijk erg goed gedaan. Ik wil dan ook geen grote dingen veranderen. Wel werk ik aan het maken van instructievideo’s voor nieuwe medewerkers. Met 10.000  koeien heb je veel personeel nodig. Via de video’s leren ze vooraf alvast een beetje hoe wij werken en waarom we bepaalde dingen doen zoals we ze doen. Dat komt de verzorging van de koeien en de productie ten goede.”

Over vijf jaar …

“Mijn ouders, vooral mijn vader, zijn nu nog erg betrokken bij het bedrijf. Met het overnemen wil ik daarom wachten tot zij zover zijn. Maar over vijf jaar heb ik hopelijk wel een grotere rol in het bedrijf. Welke? De toekomst is onzeker, en dat is juist het mooie ervan.”

Beweeg uw muis over de rode iconen voor meer informatie.


Dit artikel is te lezen in Boerderij 40 van 30 juni en is onderdeel van de rubriek ‘De opvolger‘. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin