De opvolger: Ik vind melken heel rustgevend werk RundveeFoto

De opvolger: ‘Ik vind melken heel rustgevend werk’

Opvolger Bart Oldehinkel (24) wil na het behalen van zijn HBO-diploma eerst een baan buiten de deur, bijvoorbeeld als adviseur. “Dan kom je bij veel verschillende bedrijven en daar leer je van. Ik steek dan vast wel iets op wat we thuis ook kunnen toepassen.” Hij vindt melken heel rustgevend werk; in de melkput ontstaan de mooiste gesprekken.

Bart gaat het familiebedrijf met 140 melkkoeien, 1.400 blankveelskalveren en een loonwerktak overnemen. Zijn vader richt zich op het melkvee, zijn moeder verzorgt de kalfjes, zijn oom doet de vleeskalveren en twee medewerkers doen het loonwerk. Bart en zijn jongere broer springen bij waar nodig.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“De omvang is wel goed zo. Wel wil ik optimaliseren. Nu lopen werkzaamheden van de verschillende bedrijfstakken soms erg door elkaar en dat kost veel tijd. Het jongvee hebben we uitbesteed, dat betekent veel transport heen- en weer. Dat soort dingen wil ik dus efficiënter. En ik wil de kosten meer monitoren zodat ik beter voorbereid ben op schommelingen van de melkprijs. Dat betekent meer computerwerk, maar daar ben ik wel goed in.”

Over vijf jaar …

“Heb ik hopelijk mijn hbo-diploma. Verder wil ik graag eerst een baan buiten de deur. Als adviseur bijvoorbeeld. Dan kom je bij veel verschillende ­bedrijven en daar leer je van. Ik steek dan vast wel iets op wat we thuis ook kunnen toepassen.”


Dit artikel is te lezen in uitgave 37 van 9 juni en is onderdeel van de rubriek ‘De opvolger‘. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin