Rundveehouderij

Foto & video 1940 x bekeken

Roodbonte dochtergroepen en rasgroepen op NRM

Zes roodbonte stieren toonden dochters op de NRM. Het niveau was prima, met veel variatie. Bij de rasgroepen verschenen Fleckvieh-kruislingen voor het eerst in de ring op de NRM.

Foto

 • Etaregge Brooklyn toonde voor het eerst dochters. De dochters hadden duidelijke invloeden van zijn vader Mr Burns. Lange en hoge vaarzen lieten prima kruispartijen zien.

  Etaregge Brooklyn toonde voor het eerst dochters. De dochters hadden duidelijke invloeden van zijn vader Mr Burns. Lange en hoge vaarzen lieten prima kruispartijen zien.

  Foto: Henk Riswick
 • Het uierbeeld van de Brooklyn-vaarzen is heel correct. De achteruiers zijn voldoende breed en hoog opgehangen.

  Het uierbeeld van de Brooklyn-vaarzen is heel correct. De achteruiers zijn voldoende breed en hoog opgehangen.

  Foto: Henk Riswick
 • HJR Windstar liet tweedekalfs dochters uit de proefperiode zien. De Spencer-zoon geeft voldoende inhoud aan zijn dochters mee.

  HJR Windstar liet tweedekalfs dochters uit de proefperiode zien. De Spencer-zoon geeft voldoende inhoud aan zijn dochters mee.

  Foto: Henk Riswick
 • De groep van Windstar liet met name in de achterstellen variatie zien. De kruispartijen lagen er soms hoog op.

  De groep van Windstar liet met name in de achterstellen variatie zien. De kruispartijen lagen er soms hoog op.

  Foto: Henk Riswick
 • Talentino toonde tweede- en derdekalfs dochters uit de testperiode. Best ontwikkelde, melkrijke koeien met een fraai zijaanzicht.

  Talentino toonde tweede- en derdekalfs dochters uit de testperiode. Best ontwikkelde, melkrijke koeien met een fraai zijaanzicht.

  Foto: Henk Riswick
 • De uiers van de Talentino-dochters zijn correct en voldoende hoog opgehangen. Daarbij stapten de koeien soepeI door de ring.

  De uiers van de Talentino-dochters zijn correct en voldoende hoog opgehangen. Daarbij stapten de koeien soepeI door de ring.

  Foto: Henk Riswick
 • Topspeed Kodak liet vaarzen uit de fokperiode zien. De veel gebruikte stier toonde degelijke koeien die goed in elkaar zitten. In bovenbouw mochten de dieren iets meer macht tonen.

  Topspeed Kodak liet vaarzen uit de fokperiode zien. De veel gebruikte stier toonde degelijke koeien die goed in elkaar zitten. In bovenbouw mochten de dieren iets meer macht tonen.

  Foto: Henk Riswick
 • De uiers van de Kodaks zijn vast aangehecht en solide. De achterspeenplaatsing was soms vrij nauw. De benen vertonen in zijaanzicht iets meer kromming, wat wenselijk is in de huidige fokkerij.

  De uiers van de Kodaks zijn vast aangehecht en solide. De achterspeenplaatsing was soms vrij nauw. De benen vertonen in zijaanzicht iets meer kromming, wat wenselijk is in de huidige fokkerij.

  Foto: Henk Riswick
 • J&G Malando debuteerde met krachtige vaarzen . De dieren zijn iets gesloten van type, maar lieten een goede indruk na.

  J&G Malando debuteerde met krachtige vaarzen . De dieren zijn iets gesloten van type, maar lieten een goede indruk na.

  Foto: Henk Riswick
 • De kruizen van de Malando-dochters zijn lang en voldoende breed. In uierbeeld liet de groep weinig fouten zien.

  De kruizen van de Malando-dochters zijn lang en voldoende breed. In uierbeeld liet de groep weinig fouten zien.

  Foto: Henk Riswick
 • Uit ruim 23.000 dochters verschenen vijf melkrijke tweedekalfs dieren op de NRM. De dochters van Fidelity toonden veel lengte in het frame.

  Uit ruim 23.000 dochters verschenen vijf melkrijke tweedekalfs dieren op de NRM. De dochters van Fidelity toonden veel lengte in het frame.

  Foto: Henk Riswick
 • Fidelity staat bekend om zijn beste beenwerk. Echter, ook in uierbeeld lieten de geselecteerde dochters veel kwaliteit zien.

  Fidelity staat bekend om zijn beste beenwerk. Echter, ook in uierbeeld lieten de geselecteerde dochters veel kwaliteit zien.

  Foto: Henk Riswick
 • Bij de rasgroepen kwamen voor het eerst 50 procent Fleckvieh-dieren in de ring. Prima lange dieren met beste kruizen en hard beenwerk.

  Bij de rasgroepen kwamen voor het eerst 50 procent Fleckvieh-dieren in de ring. Prima lange dieren met beste kruizen en hard beenwerk.

  Foto: Henk Riswick
 • De Fleckvieh-groep toonde prima bruikbare uiers. Ook bij de derdekalfs dieren waren de melkklieren nog voldoende hoog opgehangen.

  De Fleckvieh-groep toonde prima bruikbare uiers. Ook bij de derdekalfs dieren waren de melkklieren nog voldoende hoog opgehangen.

  Foto: Henk Riswick
 • MRIJ-kruislingen zijn de laatste NRM-edities een vast item. De F1-kruislingen varieerden van vaars tot deze vijfdekalfs koe. Koeien die mooie wigvormen toonden.

  MRIJ-kruislingen zijn de laatste NRM-edities een vast item. De F1-kruislingen varieerden van vaars tot deze vijfdekalfs koe. Koeien die mooie wigvormen toonden.

  Foto: Henk Riswick
 • De rondere kenmerken van het MRIJ-ras kwamen prima naar voren, terwijl deze koe in zijaanzicht nog relatief veel Holstein-type toonde.

  De rondere kenmerken van het MRIJ-ras kwamen prima naar voren, terwijl deze koe in zijaanzicht nog relatief veel Holstein-type toonde.

  Foto: Henk Riswick
 • Brown Swiss toonde naast F1 ook zuivere koeien. Bij deze zuivere vijfdekalfs koe komt het sterke frame goed naar voren en is de uier prima bewaard gebleven.

  Brown Swiss toonde naast F1 ook zuivere koeien. Bij deze zuivere vijfdekalfs koe komt het sterke frame goed naar voren en is de uier prima bewaard gebleven.

  Foto: Henk Riswick
 • De geselecteerde Brown Swiss-koeien hadden gemiddeld al 55.000 liter melk geproduceerd. De uiers waren bij alle dieren nog zeer correct, maar bij sommigen een tikje ruim, wat niet storend was.

  De geselecteerde Brown Swiss-koeien hadden gemiddeld al 55.000 liter melk geproduceerd. De uiers waren bij alle dieren nog zeer correct, maar bij sommigen een tikje ruim, wat niet storend was.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.