Rundveehouderij

Foto & video 3777 x bekeken 7 reacties

Meer vraag naar eerlijk stukje vlees

De consument is steeds meer op zoek naar een eerlijk stukje vlees. En het mengen en omkatten van vlees heeft de sector geen goed gedaan. Dat zegt Henk Broeders, rundveehouder met twee sterren van 'Beter Leven'. Hij is op zoek naar collega's die mee willen doen met het Biefselect-concept, omdat de vraag uit de kleine retail ook steeds groter wordt.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • Fermer

  Ziet er mooi uit, maar wat houdt in dat u product bertrouwbaar is? Hoe biedt u deze aan zodat het voor de consument niet ter discusie staat dat het uw vlees is dat ze koopt? In de gangbare landbouw zijn de paardevleesschandalen en in de biologische de omkat schandalen ook niet bij de boer gebeurd, maar in de stappen daarna. Volgens mij is alle in Nederland door de boer geproduceerde vlees eerlijk te noemen omdat het moet voldoen aan hele hoge eisen, in welke klasse dan ook. Het is mooi voor u dat u met uw concept een groep klanten bereikt, succes met uw initaitief.

 • trijnie

  Lijkt me een goed stukje vlees. Diervriendelijk voorzover de zorg, de hoornen worden schijnbaar nog wel verwijderd.
  Het beste zou zijn: rechtsteeks van een kleine slager naar de klant, doet SBB ook.
  Bij de vleesverwerkende industrie moet je het maar afwachten.

 • Fermer

  @Trijnie, op het filmpje zie ik vee met hoorns.
  Wij hadden in Nederland onze MRY-koeien in een ligboxenstal met de hoorns erop. Toen we echter met onze veestapel naar Frankrijk gingen en in onze koeien in een potstal terecht kwamen ('s winters alleen), verwonden ze elkaar ernstigs met hun hoorns, terwijl het toch een rustig ras is. De hiearchie moet af en toe toch even bepaald worden en in een pot kan een koe makkelijker in een hoek gedreven worden. We hebben de bazigste koeien dan ook moeten onthoornen hierom. Uit dierwelzijn wel te verstaan.

 • geen boer

  niet lullig bedoeld; maar dit soort producten wordt voor een uiterst klein marktsegment gemaakt. Geslacht bij een kleine slager en door de kleinschalige vermarkting is de kostpijs zo maar het dubbele als die van Westfleisch. En dan zijn er opeens nog maar héél weinig klanten. Want écht een aantoonbaar verschil is er niet, het gaat om 'beleving'.

 • joannes

  Jij bent zeker Vegetariër @geen boer, of je hebt dit vlees nog nooit gekocht bij die kleine slager? Met een beetje ervaring en smaak voor vlees zul je onderscheid bemerken en het zijn geld waard vinden. Dat gezegd, ook Westfleisch kan deze beesten slachten voor de helft van de prijs, en er die premium klanten voor vinden!

 • Elevage

  deze stappen in de sector moeten door meer ondernemers gezet worden om te zorgen voor een gezonde sector met een goed aanzien bij de Nederlandse klant. En natuurlijk beginnen we niet meteen met 12 miljoen klanten, maar je zult ergens een begin moeten maken.
  Een begin wat voor iedereen helder en doorzichtig is, waar op vertrouwd kan worden, zonder eikels die proberen ergens weer een kwartje te verdienen door te sjoemelen.
  En @geen boer, je zou eens vlees moeten kopen bij die kleine slager.hmmm dan wil je niet anders meer!

 • famtillemans1

  schitterend bedrijf, en top geregeld

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.