Rundveehouderij

Foto & video 3518 x bekeken 8 reacties

Canadese luzerne verlicht krappe EU-markt

Fouragehandel Gedizo Trading in Uddel (Gld.) loste deze week 400 ton luzerne uit Canada. Het aanbod op de Europese markt is krap, waardoor import prijstechnisch interessant is.

Foto

 • De zeecontainers bevatten zestig balen, goed voor ruim 25 ton product. Afgelopen dinsdag werden vier containers gelost tussen 8 en 11 uur ’s ochtends.

  De zeecontainers bevatten zestig balen, goed voor ruim 25 ton product. Afgelopen dinsdag werden vier containers gelost tussen 8 en 11 uur ’s ochtends.

  Foto: Ronald Hissink
 • Gedizo-directeur Wouter Bronkhorst zag afgelopen najaar mooie luzerne in Canada. Het aanbod in Europa werd toen al krap, omdat 2013 maar een kort groeiseizoen voor het gewas kende. De Canadese luzerne bevat een paar procent meer eiwit dan de Europese.

  Gedizo-directeur Wouter Bronkhorst zag afgelopen najaar mooie luzerne in Canada. Het aanbod in Europa werd toen al krap, omdat 2013 maar een kort groeiseizoen voor het gewas kende. De Canadese luzerne bevat een paar procent meer eiwit dan de Europese.

  Foto: Ronald Hissink
 • De Canadese luzerne is met €330 per ton prijstechnisch interessant. Gedizo kan ook nog Franse luzerne leveren, maar door de krapte op de Europese markt kost deze ook al rond €300 per ton.

  De Canadese luzerne is met €330 per ton prijstechnisch interessant. Gedizo kan ook nog Franse luzerne leveren, maar door de krapte op de Europese markt kost deze ook al rond €300 per ton.

  Foto: Ronald Hissink
 • De balen worden tijdelijk opgeslagen. Vanuit de loods worden ze getransporteerd naar andere voerleveranciers, veehouders en paardenhouders. De leveringen gebeuren geheel op maat, een veehouder die een paar balen voor de kalveren nodig heeft kan een palet met drie balen krijgen. Als structuurbron in het rantsoen gaat een hele vrachtwagenlading naar de boer.

  De balen worden tijdelijk opgeslagen. Vanuit de loods worden ze getransporteerd naar andere voerleveranciers, veehouders en paardenhouders. De leveringen gebeuren geheel op maat, een veehouder die een paar balen voor de kalveren nodig heeft kan een palet met drie balen krijgen. Als structuurbron in het rantsoen gaat een hele vrachtwagenlading naar de boer.

  Foto: Ronald Hissink
 • De luzerne wordt ter plekke verpakt in kleine balen of gemengd met muesli voor fokkalveren of vleeskalveren.

  De luzerne wordt ter plekke verpakt in kleine balen of gemengd met muesli voor fokkalveren of vleeskalveren.

  Foto: Ronald Hissink
 • Muesli en kleine balen gaan zowel onder eigen merk als onder merk van andere voerleveranciers weg. De pallets worden wereldwijd geëxporteerd.

  Muesli en kleine balen gaan zowel onder eigen merk als onder merk van andere voerleveranciers weg. De pallets worden wereldwijd geëxporteerd.

  Foto: Ronald Hissink

Laatste reacties

 • el

  Duur voer!

 • farmerbn

  Zou waanzin zijn als deze luzerne uit Canada na verpakt te zijn in Nederland ,verkocht wordt aan een chinees.

 • W Geverink

  Canada verkoopt al topkwaliteit luzerne en gras aan oa China Japan India de Emiraten en Koeweit. Meest landen die de productiviteit van hun veestapels willen verhogen maar daarvoor niet genoeg land hebben om het ruwvoer te verbouwen. De reden van het hoge eiwit is het hogere aantal zonne uren. Ik denk dat in Europa door het wegvallen van de quotering volop mogelijkheden blijven bestaan voor de Canadese ruwvoer export.

 • LUCTOR

  Ruwvoer erin mest retour.

 • erpelteler

  ik zal eens een perceeltje luzerne zaaien!

 • agro1

  weeeees vooooorzichtig!!!!!!! import uit verweggistan met een pak transport erop GRAAG!!!! maar voor hetzelfde geld van de buurman, AMMENOOOOIT NIET!!!!! maar ja, wat je van ver haalt is lekker, maar slecht te controleren en wil wel eens een verborgen gebrek hebben, daar kwam de oudste zoon van de wed von amsberg ook achter met dat argentijnse vlees. ach ja, ich habe es nicht gewusst, ciolos boppe!!!!

 • W Geverink

  Beste agro1. Nederland mest elk jaar miljoenen varkens en kippen af met geimporteerde producten. De meeste boeren krijgen die producten niet in orginele toestand onder ogen omdat mengvoer wordt aangekocht. Met geimporteerde luzerne is dat een ander verhaal want daarvan kun je op het oog meteen zien of het mooi spul is of niet en je kunt er zelfs een monster van wegsturen.

 • s c de boer

  Heb het luzernezaad al thuis liggen.
  Zal mij benieuwen!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.