Rundveehouderij

Foto & video 8696 x bekeken 22 reactieslaatste update:10 dec 2014

Bedrijf geschikt voor grondgebonden groei

Dit melkveebedrijf in het Groningse Schildwolde staat nu twee maanden te koop. Onder meer met ligboxenstal voor 166 melkkoeien, twee melkrobots en 64,5 hectare land.

Foto

 • Een fraaie luchtfoto van dit courante melkveebedrijf in Schildwolde. Dat wordt verkocht omdat de eigenaar met gezondheidsklachten kampt en geen opvolger heeft. Het bedrijf ligt vlakbij het dorp. Daar zijn alle basisvoorzieningen. De steden Groningen en Delfzijl zijn ook niet ver weg, evenals snelweg A7. Op 750 meter afstand ligt een EHS. Er gelden echter geen belemmeringen. Er ligt een agrarische bestemming op het bedrijf. Let ook op de open frontstal rechts in beeld (daarvan is de onderbouw klaar. Voor meer informatie: Schelhaas Makelaardij, Hoogeveen (Dr.).

  Een fraaie luchtfoto van dit courante melkveebedrijf in Schildwolde. Dat wordt verkocht omdat de eigenaar met gezondheidsklachten kampt en geen opvolger heeft. Het bedrijf ligt vlakbij het dorp. Daar zijn alle basisvoorzieningen. De steden Groningen en Delfzijl zijn ook niet ver weg, evenals snelweg A7. Op 750 meter afstand ligt een EHS. Er gelden echter geen belemmeringen. Er ligt een agrarische bestemming op het bedrijf. Let ook op de open frontstal rechts in beeld (daarvan is de onderbouw klaar. Voor meer informatie: Schelhaas Makelaardij, Hoogeveen (Dr.).

  Foto: Eigen foto
 • Het bedrijf heeft een huiskavel van 57 hectare. De helft daarvan ligt op korte afstand, direct achter deze weg. Ook is er 1,5 kilometer verder nog een veldkavel van 7,5 hectare. De grond bestaat deels uit zandgrond en deels uit klei op veen. Het voordeel is dat dit een echt akkerbouwgebied is. Er komen regelmatig losse veldkavels vrij in de omringende lintdorpen. In het kader van de actualiteit: grondgebonden groei is hier prima mogelijk. Mestafzet is geen thema.

  Het bedrijf heeft een huiskavel van 57 hectare. De helft daarvan ligt op korte afstand, direct achter deze weg. Ook is er 1,5 kilometer verder nog een veldkavel van 7,5 hectare. De grond bestaat deels uit zandgrond en deels uit klei op veen. Het voordeel is dat dit een echt akkerbouwgebied is. Er komen regelmatig losse veldkavels vrij in de omringende lintdorpen. In het kader van de actualiteit: grondgebonden groei is hier prima mogelijk. Mestafzet is geen thema.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De bedrijfsgebouwen staan op een bouwblok van 1,5 hectare. Daar zit rek in. Een bouwblok van 4 hectare is mogelijk als aan het puntensysteem van de provincie Groningen voldaan wordt. Dit is de ligboxenstal uit 1986. Die is opvallend genoeg breder (47 meter) dan lang (36 meter). Dit komt doordat de stal twee keer is uitgebouwd (1999 en 2008). Dat is hier goed te zien.

  De bedrijfsgebouwen staan op een bouwblok van 1,5 hectare. Daar zit rek in. Een bouwblok van 4 hectare is mogelijk als aan het puntensysteem van de provincie Groningen voldaan wordt. Dit is de ligboxenstal uit 1986. Die is opvallend genoeg breder (47 meter) dan lang (36 meter). Dit komt doordat de stal twee keer is uitgebouwd (1999 en 2008). Dat is hier goed te zien.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Kopers kunnen direct verder met dit melkveebedrijf. De huidige vergunning voorziet in 200 melkkoeien en 140 stuks jongvee. Bovendien kan dit meer worden door het aanvragen van een nieuwe omgevingsvergunning. De stal telt onder meer 166 grootveeboxen en een ruim strohok. Dit is het nieuwste deel.

  Kopers kunnen direct verder met dit melkveebedrijf. De huidige vergunning voorziet in 200 melkkoeien en 140 stuks jongvee. Bovendien kan dit meer worden door het aanvragen van een nieuwe omgevingsvergunning. De stal telt onder meer 166 grootveeboxen en een ruim strohok. Dit is het nieuwste deel.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Dit is de andere kant van de voergang. Hier is een wand weggehaald en lopen beide stallen in elkaar over.

  Dit is de andere kant van de voergang. Hier is een wand weggehaald en lopen beide stallen in elkaar over.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Afbouwen is de laatste jaren niet aan de orde geweest. De verkoper investeerde in november 2011 nog in twee nieuwe A4-melkrobots. Kopers die de stalbezetting volledig willen benutten, moeten nog wel investeren in een derde melkrobot.

  Afbouwen is de laatste jaren niet aan de orde geweest. De verkoper investeerde in november 2011 nog in twee nieuwe A4-melkrobots. Kopers die de stalbezetting volledig willen benutten, moeten nog wel investeren in een derde melkrobot.

  Foto: Theo Brummelaar
 • In de ligboxenstal zijn meerdere mestschuiven.

  In de ligboxenstal zijn meerdere mestschuiven.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een ander voorbeeld van dat er recentelijk nog geïnvesteerd is in dit bedrijf. Dit is de beoogde nieuwe open frontstal. De onderbouw is hiervan klaar en de boxdekken en roosters liggen er op. Kopers moeten nog investeren in spanten, een dak en de inrichting.

  Een ander voorbeeld van dat er recentelijk nog geïnvesteerd is in dit bedrijf. Dit is de beoogde nieuwe open frontstal. De onderbouw is hiervan klaar en de boxdekken en roosters liggen er op. Kopers moeten nog investeren in spanten, een dak en de inrichting.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Dit is de jongveestal, die stamt uit 1988. Deze stal heeft capaciteit voor 97 stuks jongvee.

  Dit is de jongveestal, die stamt uit 1988. Deze stal heeft capaciteit voor 97 stuks jongvee.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Daarachter bevindt zich een ruime loods/werkplaats.

  Daarachter bevindt zich een ruime loods/werkplaats.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Het woonhuis is in 1992 gebouwd en is erg ruim. De inhoud is 600 kubieke meter. De woning is in de loop der jaren goed bijgehouden. Opvallend zijn de zes slaapkamers (waarvan één op de begane grond), de ruime woonkeuken en de aangebouwde serre (hier net niet zichtbaar).

  Het woonhuis is in 1992 gebouwd en is erg ruim. De inhoud is 600 kubieke meter. De woning is in de loop der jaren goed bijgehouden. Opvallend zijn de zes slaapkamers (waarvan één op de begane grond), de ruime woonkeuken en de aangebouwde serre (hier net niet zichtbaar).

  Foto: Theo Brummelaar
 • De kuilopslag.

  De kuilopslag.

  Foto: Theo Brummelaar

Laatste reacties

 • boerke brabant

  gezondheidsproblemen, toch een nieuwe stal laten bouwen en daarmee vervolgens halverwege mee stoppen ?

 • dayo

  ja soms weet je niet wat het leven brengt......

 • timo

  Als boeren zijn we heel vaak erg afhankelijk van 1 poppetje, als deze dan wegvalt heeft dat grote gevolgen.

 • minasblunders1

  Tja, gezondheidsproblemen, geen opvolger..........eerlijk zullen mensen nooit zijn!

 • farmerbn

  Wat maakt het uit. Het is een prachtige boerderij met toekomst. Normaal gesproken komt zo'n bedrijf niet in de verkoop dus doe je voordeel en verkoop je te kleine boerderij in brabant en ga vooruit.

 • minasblunders1

  Ach Farmerbn, er komen er binnenkort zat in de verkoop.

 • farmerbn

  Koop je die andere ook :) Kan Van Bergen samen met de hele buurt gaan.

 • minasblunders1

  Grappig, ik dacht ook aan Van Bergen.

 • Mozes

  @minasblunders, moeten die mensen een copie van hun medisch dossier aan jou overleggen? Er zijn tal van mogelijkheden waardoor iemand door een ziekte getroffen wordt en toekomstplannen plotseling stoppen. Mijn zuster deed vroegere jaren een deeltijd opleiding bestuurskunde aan de Universiteit Twente toen ze getroffen werd door MS. Ze heeft de opleiding nog wel afgemaakt maar heeft er nauwelijks iets mee gedaan. Zo kan het gebeuren dat je toekomstplannen plotseling radicaal moet omgooien.

 • minasblunders1

  Nee Mozes, dat hoeven ze niet. En in dit geval kan het ook best zo zijn. Let wel: in DIT geval...........

 • boerke brabant

  tuurlijk hoeven mensen hier hun medisch dossier of hun hele hebben en houden niet op tafel te gooien. Het object wordt hier geadverteerd, en dan is het vrij om een vraag of opmerking te plaatsen. En wanneer zaken zo drastisch wijzigen , dan kan dat bij een verkoop/aankoop uiteraard wel van belang zijn.

 • joannes

  Vaak betaal je dubbel; met je gezondheid en met een te lage opbrengst voor je bedrijf! Gezondheid is een groot goed!

 • cocoma

  Klopt joannes, als je snel wilt (of moet) verkopen om wat voor reden dan ook zal de prijs aantrekkelijk moeten zijn.

 • LUCTOR

  Gezondheid is het grootste bezit aan het eind van de rit zijn we maar een ander halve vierkante meter nodig.

 • koestal

  wat wil een bank hierop financieren ?

 • huisvader

  Mooi spul , buurman wel dichtbij

 • jan verbruggen

  een gezonde heeft duizend wensen, en een zieke maar 1(beter worden)

 • jbb

  hier zeggen we : gezonde mensen hebben veel zorgen,zieke maar een.

 • maatje 1904

  In onze boerenstand zijn er veel die denken gezond 100 jaar te worden en dan de koeien nog mee naar boven te kunnen nemen maar de werkelijkheid is dikwijls anders je leven is maar een vloek en een zucht zo voorbij.

 • BO(skabout)ER

  ik wens de boer veel beterschap! Mooi bedrijf had hij opgebouwd als ik de foto's zo zie.

 • peternijeboer

  Minasbluder1 Ik ken de boer en het klopt gezondheidsredenen en hij heeft geen opvolger..

 • landboer

  Wat zou ie vragen?

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.