Rundveehouderij

Foto & video 18704 x bekeken 10 reacties

Trouwen tussen de koeien

Wouter Maat en Agnes Pierik gaven elkaar deze zomer op een bijzondere plek het jawoord. De voergang van de ligboxenstal vormde het decor van een speciale trouwceremonie.

Foto

 • Wouter Maat (24) en Agnes Pierik (23) stapten begin deze zomer in het huwelijksbootje. De trouwceremonie vond plaats op een bijzondere plek: in de ligboxenstal van Wouters melkveebedrijf in Dalfsen (Ov.). Een unieke locatie. “Sinds een paar jaar is het in onze gemeente mogelijk te trouwen op een zelfgekozen locatie. Daar wilden we graag gebruik van maken. Omdat Wouter mede-eigenaar is van een melkveebedrijf was de keuze voor de boerderij voor ons niet zo moeilijk. Het leek ons leuk om dan ook letterlijk tussen de koeien te trouwen”, vertelt Agnes.

  Wouter Maat (24) en Agnes Pierik (23) stapten begin deze zomer in het huwelijksbootje. De trouwceremonie vond plaats op een bijzondere plek: in de ligboxenstal van Wouters melkveebedrijf in Dalfsen (Ov.). Een unieke locatie. “Sinds een paar jaar is het in onze gemeente mogelijk te trouwen op een zelfgekozen locatie. Daar wilden we graag gebruik van maken. Omdat Wouter mede-eigenaar is van een melkveebedrijf was de keuze voor de boerderij voor ons niet zo moeilijk. Het leek ons leuk om dan ook letterlijk tussen de koeien te trouwen”, vertelt Agnes.

  Foto: Judith van der Vegte
 • “Het was erg bijzonder om tussen de koeien te trouwen. Zo nu en dan lieten de dames onverwachts iets van zich horen”, zegt Agnes lachend. “Het was heel gezellig en ontspannen. Het blijft toch je eigen plek. Ook bijna al onze daggasten kennen het. Dat maakte het voor iedereen leuk.”

  “Het was erg bijzonder om tussen de koeien te trouwen. Zo nu en dan lieten de dames onverwachts iets van zich horen”, zegt Agnes lachend. “Het was heel gezellig en ontspannen. Het blijft toch je eigen plek. Ook bijna al onze daggasten kennen het. Dat maakte het voor iedereen leuk.”

  Foto: Judith van der Vegte
 • Wouter en Agnes geven elkaar het jawoord en spreken de trouwbeloften uit.

  Wouter en Agnes geven elkaar het jawoord en spreken de trouwbeloften uit.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Wouter schuift de trouwring om Agnes’ ringvinger. Naast de ceremonie in de stal was er een kerkelijke inzegening.

  Wouter schuift de trouwring om Agnes’ ringvinger. Naast de ceremonie in de stal was er een kerkelijke inzegening.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Agnes schonk een zwartbont kalf aan haar kersverse man Wouter. Een bijzonder cadeau, waar een verhaal achter zit. Een buurvrouw van Agnes vertelde dat men in boerenkringen vroeger wel vaker bruidskoeien schonk. Dat liet Agnes zich geen twee keer zeggen. Ze vond het een leuk idee om Wouter ook een dier te geven. Met een oom als melkveehouder was dit zo geregeld.

  Agnes schonk een zwartbont kalf aan haar kersverse man Wouter. Een bijzonder cadeau, waar een verhaal achter zit. Een buurvrouw van Agnes vertelde dat men in boerenkringen vroeger wel vaker bruidskoeien schonk. Dat liet Agnes zich geen twee keer zeggen. Ze vond het een leuk idee om Wouter ook een dier te geven. Met een oom als melkveehouder was dit zo geregeld.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Op de foto is te zien hoe Agnes het verhaal achter het zwartbonte kalf uitlegt aan Wouter en de aanwezige gasten. De stal staat vol met bijna alleen maar roodbonte dieren. Wouter houdt nu eenmaal meer van rood- dan van zwartbont. Het leek Agnes juist leuk om een zwartbont kalf te geven.

  Op de foto is te zien hoe Agnes het verhaal achter het zwartbonte kalf uitlegt aan Wouter en de aanwezige gasten. De stal staat vol met bijna alleen maar roodbonte dieren. Wouter houdt nu eenmaal meer van rood- dan van zwartbont. Het leek Agnes juist leuk om een zwartbont kalf te geven.

  Foto: Judith van der Vegte
 • “Het kalf heeft ook mijn naam meegekregen. De komende jaren kan het dier natuurlijk niet weg. De naam zal ook in het nageslacht komen”, zegt Agnes. Ondanks zijn voorliefde voor roodbont is Wouter zo te zien erg in zijn nopjes met de zojuist ontvangen verrassing.

  “Het kalf heeft ook mijn naam meegekregen. De komende jaren kan het dier natuurlijk niet weg. De naam zal ook in het nageslacht komen”, zegt Agnes. Ondanks zijn voorliefde voor roodbont is Wouter zo te zien erg in zijn nopjes met de zojuist ontvangen verrassing.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Een groepsfoto met alle daggasten. Sommige gasten geloofden eerst niet dat de ceremonie echt tussen de koeien plaats zou vinden, vertelt Agnes. “Een paar gasten waren bang dat ze gingen stinken. Maar ja, dat gold natuurlijk voor iedereen. Achteraf hebben we alleen maar leuke en positieve reacties gehad. Qua aankleding vond iedereen het ook erg leuk. Want trouwen in de stal, dat moet natuurlijk op strobalen.”

  Een groepsfoto met alle daggasten. Sommige gasten geloofden eerst niet dat de ceremonie echt tussen de koeien plaats zou vinden, vertelt Agnes. “Een paar gasten waren bang dat ze gingen stinken. Maar ja, dat gold natuurlijk voor iedereen. Achteraf hebben we alleen maar leuke en positieve reacties gehad. Qua aankleding vond iedereen het ook erg leuk. Want trouwen in de stal, dat moet natuurlijk op strobalen.”

  Foto: Judith van der Vegte
 • Wouter en Agnes poseren in de stal. De ligboxenstal uit 1976 is de afgelopen jaren flink opgeknapt. “In 2011 zijn we begonnen met renoveren. De onderbouw is vrijwel gelijk gebleven. Aan de achterzijde hebben we een stuk aangebouwd. De bovenbouw is geheel vernieuwd. Op dit moment melken we met twee robots zo’n 120 roodbonte koeien en enkele zwartbonte koeien. Het quotum is ruim 1 miljoen kilo melk. We gebruiken 47 hectare grasland en verbouwen 13 hectare mais. Een klein deel van de grond is pacht/huur. Naast het melkvee hebben we nog ongeveer 75 stuks jongvee”, vertelt Wouter Maat.

  Wouter en Agnes poseren in de stal. De ligboxenstal uit 1976 is de afgelopen jaren flink opgeknapt. “In 2011 zijn we begonnen met renoveren. De onderbouw is vrijwel gelijk gebleven. Aan de achterzijde hebben we een stuk aangebouwd. De bovenbouw is geheel vernieuwd. Op dit moment melken we met twee robots zo’n 120 roodbonte koeien en enkele zwartbonte koeien. Het quotum is ruim 1 miljoen kilo melk. We gebruiken 47 hectare grasland en verbouwen 13 hectare mais. Een klein deel van de grond is pacht/huur. Naast het melkvee hebben we nog ongeveer 75 stuks jongvee”, vertelt Wouter Maat.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Op de trouwdag werd een kwinkslag gemaakt richting het populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw.

  Op de trouwdag werd een kwinkslag gemaakt richting het populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw.

  Foto: Judith van der Vegte
 • In dat programma reist presentatrice Yvonne Jaspers rond in een VW-busje. Ook op de bruiloft van Wouter en Agnes was zo’n busje aanwezig.

  In dat programma reist presentatrice Yvonne Jaspers rond in een VW-busje. Ook op de bruiloft van Wouter en Agnes was zo’n busje aanwezig.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Na het officiële gedeelte namen Wouter en Agnes ruimschoots de tijd om mooie foto’s te laten maken.

  Na het officiële gedeelte namen Wouter en Agnes ruimschoots de tijd om mooie foto’s te laten maken.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Sinds de bruiloft is het aantal hobbydieren op de boerderij overigens ook toegenomen. Naast de al aanwezige vier kippen en vier geiten lopen er nu ook twee varkens rond. “Die hebben we overgehouden aan de bruiloft, met dank aan de familie van de bruidegom”, vertelt Agnes lachend.

  Sinds de bruiloft is het aantal hobbydieren op de boerderij overigens ook toegenomen. Naast de al aanwezige vier kippen en vier geiten lopen er nu ook twee varkens rond. “Die hebben we overgehouden aan de bruiloft, met dank aan de familie van de bruidegom”, vertelt Agnes lachend.

  Foto: Judith van der Vegte
 • Op de trouwdag werd ook nog een foto gemaakt van Wouter, samen met zijn vader en opa. Een bijzonder kiekje van drie boerengeneraties. Een speciaal dankwoord van Wouter en Agnes gaat uit naar fotografe Judith van der Vegte. Zij woont naast de boerderij van Wouter en Agnes en is naast fotografe zelf ook boerin.

  Op de trouwdag werd ook nog een foto gemaakt van Wouter, samen met zijn vader en opa. Een bijzonder kiekje van drie boerengeneraties. Een speciaal dankwoord van Wouter en Agnes gaat uit naar fotografe Judith van der Vegte. Zij woont naast de boerderij van Wouter en Agnes en is naast fotografe zelf ook boerin.

  Foto: Judith van der Vegte

Laatste reacties

 • Elevage

  van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Veel geluk gewenst!!
  Leuke foto's, en geweldig die rode klompen ;-)

  En ook weer fijn dat er eens positief nieuws is................

 • kremer

  leuk

 • b 100

  leuk

 • JVMvanKooten

  Gefeliciteerd en heel veel geluk samen!

 • trijnie

  Oude tijden herleven. Althans het feest werd vroeger op de deel gehouden.
  Maar dit is wel heel bijzonder, zo tussen de roodbonten en het verse stro.
  Van harte en maak er wat goeds van.

 • Evelina

  Leuk. Leuke locatie :-).

 • J@gertje

  Ik wens Wouter en Agnes samen een lang en gelukkig leven toe.

 • ed12345

  Gefiliciteerd en veel geluk .Heel leuk gedaan
  Ja vroeger ging dat ook op de deel maar dan waren de koeien buiten in de wei en de deel opnieuw gekalkt

 • jaan r

  Ik ging es even achter de computer zitten, hej! trouwfoto's!
  enjawel, wouter maat! wat grappig, zo zie je nog eens wat!
  jij bent ook nog niets veranderd! Veel geluk samen met Agnes, en de boerderij natuurlijk! Jullie hebben mooie foto's! En als je een keer in de buurt bent samen, kom dan langs!
  Groetjes Jony Roos, Canada.

 • dik wouter

  Erg leuk om deze reacties te lezen. Zo kunnen we nog lekker nagenieten. We hadden niet verwacht dat dit zo vaak bekeken/gelezen zou worden.
  @ Jony, als we in de buurt zijn komen we zeker langs. Natuurlijk ben je ook welkom hier op de boerderij als je in de buurt bent :)

  Wouter en Agnes

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.