Rundveehouderij

Foto & video 1552 x bekeken

Rund door het ijs

Tzum - Een rund wist donderdagavond in het Friese Tzum zijn slacht te voorkomen door ervandoor te gaan.

Tzum - Een rund wist donderdagavond in het Friese Tzum zijn slacht te voorkomen door ervandoor te gaan. Het tweejarige dier zou door door de zelfslachtende slager Walburg worden geslacht, maar wist vlak voor de ingang van de slachterij te ontkomen. Het dier sprong tussen de veewagen en een schutting door het ijs op. Daar zakte het vluchtende rund doorheen.

Met een aantal dorpsgenoten lukte het de slager het dier aan de kant te krijgen. Een shovel moest eraan te pas komen om het dier op het droge te krijgen. Het dier mag even op adem komen, maar zal alsnog geslacht worden.

Foto JRF Producties

Moree - Australisch vee heeft nog een klein stukje land over om op te grazen in het noordelijke gedeelte van New South Wales, bij Moree. Het plaatsje is geïsoleerd door overstromingen. Zo'n tienduizend inwoners zijn van de buitenwereld afgesneden. Het peil in de rivier Mehi, vlakbij Moree, zal nog verder stijgen, zelfs hoger dan in 1976, zo is de verwachting.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.