Rundveehouderij

Foto & video 411 x bekeken

Eerlijke chocolademelk op weg naar de consument

Zeewolde – Een medewerker van Vecozuivel controleert het afvullen van Faire Chocolademelk.

Zeewolde – Een medewerker van Vecozuivel controleert het afvullen van Faire Chocolademelk. Vecozuivel signaleert een geleidelijk stijgende vraag naar de dagverse chocomelk, die begin november vorig jaar is gelanceerd door de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).
Naast supermarktketen C1000 behoort nu ook de Plus-keten tot de reguliere afnemers van de chocomelk. ”Steeds meer mensen gaan er naar vragen,” weet een medewerker van Veco. Voor de promotie zorgen leden van de NMV zelf.


Foto Inaxion

Peshawar – Te koop vanaf 15 cent (20 roepies) per stuk. Een Pakistaanse verkoper biedt gekleurde kuikentjes te koop aan aan voorbijgangers. Van nature zijn de kuikentjes bedekt met gelig dons, maar handelaren voorzien ze van nieuwe, soms fel fluorescerende tinten. De kuikens worden handgeverfd of gespoten. Dat is met name bedoeld om jonge kopers te lokken, die de diertjes houden als troetelbeestje thuis.


Foto ANP

Venlo - Het waterpeil van de Maas en de beken daalt gestaag. Waterschap Peel en Maasvallei in Venlo is vandaag gestart met het afbreken van de hoogwatermaatregelen. De calamiteitenorganisatie van het waterschap is opgeheven en alle medewerkers gaan vanaf morgen weer reguliere diensten draaien. Al het materiaal, zoals pompen en aluminium schotbalken, wordt schoongemaakt en teruggebracht naar de waterschapswerf in Horst. Daar zullen ze in opslag blijven totdat het waterpeil weer stijgt.


Foto WPM

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.