Rundveehouderij

Foto & video 1414 x bekeken

Verbeterd Roodbont op NVM in Zwolle

Uitstekende en aansprekende kampioenen konden niet verbloemen dat, hoewel jarenlang binnen het ras flink vooruitgang geboekt is op beenwerk, achterin de rubrieken soms te veel dieren met minder goed beenwerk stonden.

Foto

 • Verbeterd Roodbont kent de traditie om dieren met toekomstperspectief apart in het zonnetje te zetten. Mister Toekomst werd de keiharde stier Aleid (v. Tom van het Veerhuis) van Jan Wittinger uit Oosterwolde (Gld).  Foto's: Koos Groenewold, tekst: Rob Hoefman

 • Miss Toekomst werd Tinkerbell, ook een nakomeling van de stier Tom van het Veerhuis. Tijdens deze manifestatie wonnen veel zonen en dochters van deze stier prijzen. De 4,5 maanden oude Tinkerbell van Klaas Tigchelaar uit Wirdum (Fr) bezit een fraai type.

 • Naast Miss Toekomst pakte Tinkerbell ook het kampioenschap in de leeftijdscategorie 5 tot 12 maanden. Het kalf bezit een fraai type met een mooie bespiering. Reservekampioen Carola 58 van maatschap van Abeelen flankeert de kampioene.

 • Bij de pinken van 1 tot 2 jaar gingen de bekers naar Theo Veerman uit Zuidoostbeemster (N-H). Sophie Vhalfweg (v. Frans) bezit een fraaie achterhand en mooi type. Genoeg om stalgenoot Soraya Vhalfweg (V. Herman) achter haar te laten.

 • De fokkers kennen elkaar door en door. De welgemeende felicitaties gaan over en weer. Theo Veerman geniet met volle teugen van zijn succes.

 • Boven de twee jaar is er één categorie. Dat werd een spannende strijd tussen twee oudere koeien. Uiteindelijk trok Ivanette van de Oude Smitse aan het langste eind. Later volgde het algemeen kampioenschap vrouwelijk. Eigenaar Roel de Smit uit Amstelveen (N-H) is dolblij met dit succes. Eerder dit jaar leverden vijf embryotransplantaties nul embryo’s op. Nu is ze ruim zes weken geleden gedekt door een eigen stier

 • De bijna vijf jaar oude Vredenburgh Leander van Vredenburgh werd algemeen kampioen mannelijk. De enorm rustige stier is super bestierd en gebruikt zijn benen heel best voor deze leeftijd. Voor eigenaar Wittinger waren de stierenkeuringen zaterdag enorm succesvol.

 • Van vier stieren werd een groep nakomelingen gepresenteerd. De groep van Alex van het Veerhuis trok de meeste aandacht van de fotografen, ondanks dat de stier op de vierde plek eindigde. De draagsters van het naambordje toonden volop hun charmes. Winnende groep was die van Tom van het Veerhuis, niet verwonderlijk na alle successen tijdens de individuele keuringen.

 • Met zes bedrijfsgroepen was de ring overvol. Voor de jury, die sterk op uniformiteit lette, was de uitslag toch snel duidelijk. Drie pinken van Rozendaals Rosé’s waren super aan elkaar gewaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.