Rundveehouderij

Foto & video 1351 x bekeken

Select gezelschap wint NK Blondes

Tijdens de nationale keuring van het Blonde d’Aquitainestamboek in Mariënheem werden de kampioenstitels onder vijf deelnemers verdeeld. De jury had soms moeite uit het goede aanbod de juiste top aan te wijzen.

Foto

 • De kampioen vrouwelijk tot 1 jaar werd Frederique v/d Boerlanderij (v. Chalet) van Dennis Boerland uit Echten. Dit kwalitatief goede dier won nipt van de nummer twee, Fiona Dumoulin van Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel.

  Foto's: Henk Riswick, tekst: Anne-Marie van de Linde

 • Elegante (v. Cauet Roz) van Fredie van Dijk uit Gendringen werd beloond met het kampioenslint vrouwelijk 1-2 jaar.

 • Elegante bleef Doortje (v. Tilbury) van Marcel Gerritsen uit Maurik nipt voor met een iets breder en langer bekken.

 • Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel kan trots zijn op zijn 7-jarige Urielle du Moulin (v. Ogre). Ze prolongeerde haar nationale titel van vorig jaar. De jury was kort in zijn beoordeling: een superkoe.

 • Flip van de Boerlanderij (v. (Chalet) van Boerland werd zowel kampioen tot 1 jaar als best groeiend mannelijk kalf. Het onderscheid voor de kampioenstitel kwam van zijn elegante, fijne maar goed bespierde bouw.

 • Bij de stieren 1-2 jaar tekende de overwinnaar zich pas na een extra ronde rondstappen af. Het beengebruik werd doorslaggevend omdat de kwaliteit heel dicht bij elkaar lag. Uiteindelijk ging de winst naar De Niro (v. Videly) van Jef Flamand in Heyenrath.

 • Wederom ging er een kampioenstitel naar Boerland. Nu in de rubriek stieren ouder dan 3 jaar met Roodheuvel Bolero (v. Ultra) als winnaar. De fijnheid van de huid bepaalde de winst.

 • De rubriek zogende koeien ging tussen twee dieren. De mooie ruglijn van Arielle Du Moulin (v. Orion) en de best ontwikkelde Faldo Du Moulin (v. Oulou) van Hans Spekenbrink zorgde voor de overwinning boven Odilia (v. Fauve) en Fatima JE(v. Dennis JE) van Jan Eggerink in Wierden.

 • De beker voor best vleestypische vrouwelijke dier ging naar Fiona Du Moulin van Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel.

Of registreer je om te kunnen reageren.