RundveeOpinie

Verhuizen naar eigen melkveebedrijf

Het is tijd! Tijd om de koffers en de spullen weer in te pakken. En om de pen weer op te nemen.

Na 6 jaar werken, zoeken, aftasten, meebieden, de moed verliezen, in het buitenland kijken enzovoorts, we een koopcontract getekend. Het koopcontract van ‘ons’ melkveebedrijf! In Noorwegen!

Na onderhandelingen over lening tijd voor champagne

We zijn er nog steeds verbijsterd van. Ik stelde me altijd voor dat, wanneer de onderhandelingen met leningaanvragen en het hele gedoe eenmaal zouden lukken, we dansend de kamer door zullen gaan, een champagnefles knallend. Niets was minder waar. Op het moment dat de verkoper, na stevige onderhandelingen, de boel opmaakte en ons opbelde met zijn ‘ik ben akkoord’, beleefde ik een flinke energieval. De foto’s van de handdruk tonen dan ook een wat grijs gezicht. Een gevoel van ‘oh oh, doen we hier goed aan?’ en gewoon een ontzettende misselijkheid.

We gaan naar Snåsa

We onderschatten hoeveel energie een zoektocht en lange periode van plannen en denken kost. Maar nu, enkele dagen later, is het energiepeil gelukkig weer op het niveau waar het hoort te zijn.

Het gaat beginnen! Aan het begin van de winter gaan we over! De baan is opgezegd en het nieuwe carrièrepad ligt voor ons: koeien melken en vleesvarkens opfokken, in Snåsa, in de provincie Nord Trøndelag.

Beheer
WP Admin