RundveeOpinie

De klant is koning?

Het staat echt groot en duidelijk op ons openingstijdenbord. De man die zojuist uit zijn goudkleurige auto is gestapt heeft het bord aandachtig bekeken.

Maar openingstijden gelden niet voor hem. Het is zondag en we zitten een spelletje te doen in de keuken als de deurbel gaat. Ik doe net of ik het niet snap als ik de deur open doe. “Goedemiddag!”, zeg ik vriendelijk. “Ik wil kaas kopen” zegt hij nors. “Zoals u zojuist heeft gelezen zijn wij vandaag eigenlijk niet open, maar voor deze keer zal ik u helpen” antwoord ik. Als ik binnendoor loop en de deur van de kaaswinkel openmaak, komt hij samen met zijn vrouw binnen. “Dank u wel” zegt zijn vrouw zacht tegen mij. “Ik kan mijn geld overal kwijt hoor” is daarop zijn reactie. “Wat zegt u nu?” vraag ik verbaasd. “Dat ik mijn geld overal kwijt kan” herhaalt hij luid. Ik moet even schakelen. Dan antwoord ik: “dan denk ik dat u dat maar moet doen, alleen niet hier. Tot ziens.” Ik houd de deur voor hem open. De man druipt af, met zijn dikke gouden hondenketting en zijn gouden horloge. Eigenlijk heb ik een beetje medelijden met zijn vrouw. Ze kijkt me verontschuldigend aan en dribbelt een paar meter achter hem naar de auto. Hoe graag ik kaasklanten help op incourante tijden, hangt helemaal af van hoe ze zich gedragen. En dit was geen leuke klant.

Een paar dagen later komt er een oudere heer achterom. Hij is duidelijk blij dat we er zijn en wil een flink stuk extra belegen hebben. “Een tijdje geleden was ik hier ook, maar toen zat het hek dicht!” zegt hij. “Oei” zeg ik, “dat is niet zo fraai, sorry!” “Nee…” zegt hij triomfantelijk, “jullie waren niet open maar ik wilde toch kaas hebben en toen ben ik over het hek geklommen. Maar ik kon niemand vinden”. De man is zeker 75 jaar en ik moet erg lachen. “Als het hek dicht zit is er echt niemand!” “Mijn dochter was heel boos op me toen ik haar opbiechtte wat ik had gedaan” vertelt hij verder. “Het is wel een beetje stout” antwoord ik, “maar ik ben toch ook vereerd dat u zoveel moeite doet voor onze kaas”. Dat ik deze mijnheer wél help, ook buiten openingstijden, laat zich raden.

Beheer
WP Admin