Redactieblog

1134 x bekeken 2 reacties

Vakbonden vragen te veel

"Campina zet koe in de wei en medewerker in de kou", protesteerden de Vakbonden tegen de nieuwe Zuivel CAO. Schandalig.

Hoe krijgen ze het in hun hoofd. Nederland verkeert in een crisis. Voor ambtenaren wordt gekoerst op de nullijn. Onze melkprijs is dalende. Veevoer is duur. Kortom, donkere wolken boven het land en boven de sector. En wat doen de zuivelvakbonden? Vragen doodleuk om een salarisverhoging van enkele procenten. Plus een uitkering ineens. Ze protesteren bij de zuivelfabrieken om de onderhandelingen kracht bij te zetten. De acties worden nog uitgebreid om de zuiveldirecteuren te dwingen toe te geven.

Hoe krijgen ze het in hun hoofd. De zuivel-cao  staat bekend als een buitengewoon riante cao.  Met bijzonder goede sociale regelingen. En dan wil men nog meer.

Ik begrijp dit niet. Terwijl iedereen op het ogenblik al blij is dat hij niet wordt ontslagen, of door ander economisch onheil wordt getroffen vragen zuivelmedewerkers om meer.

Niet te volgen. Ik hoop dat de zuiveldirecteuren hun rug recht houden. En de fabrieken verder automatiseren. Dan hebben we steeds minder zuivelmedewerkers nodig.

Laatste reacties

  • agratax1

    Vergaderboer. Zou het niet tijd zijn om te onderzoeken of melkverwerking niet economischer is in een goedkoper land binnen Europa dan in Nederland? Boeren zijn toch ondernemers die het beste met hun bedrijf voor hebben? Of moet i landbouw zien als een vorm van sociale werkplaats, waarbij de boer werk aanlevert en financiert?

  • denker123

    agratax1 of zoals in Duitsland daar betalen ze heel lage lonen in de industrie aan buitenlandse arbeiders ,om de produktie in Duitsland te houden.Wel niet sociaal ,maar de Duitsche moter draaid zo geweldig goed.,dat Merkel heel Europa recht kan houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.