Redactieblogger

2941 x bekeken 9 reacties

De Opa-pop komt terug!

De meest gestelde vraag over Opa in de Opa-hyve is: "Waar kan ik een Opa-pop kopen?" Het antwoord was steevast "Die is uitverkocht". Maar daar komt binnenkort misschien verandering in.

Boerderij is namelijk plannen aan het maken voor een nieuwe versie van de Opa-pop. Er wordt al gezocht naar een geschikte fabrikant. De Opa-pop moet aan nogal wat eisen voldoen, waarbij de belangrijkste misschien wel "stevig" is. Het valt te verwachten dat de pop op
trekkers gemonteerd gaat worden, en dat er niet al te zachtzinnig mee zal worden omgegaan. De pop kan daarom niet gelijmd worden uit twee delen, wat een gebruikelijke werkwijze is, maar moet in één deel gegoten worden. En dan moet er nog een bevestigingsbeugel aan vast gemaakt worden. En de verf moet natuurlijk tegen weer en wind bestand zijn. Niemand wil een vale, verlepte, geknakte Opa op het spatbord.

Ook moet de Opa-pop meer gaan lijken op de Opa van "2009". In zijn 38-jarige bestaan is het uiterlijk van Opa toch ietsje veranderd.
Daarvoor mag ik de komende tijd aan het tekenen. De "nieuwe" Opa moet uit verschillende hoeken getekend worden, zodat de fabrikant een 3D-model kan maken. Aan de houding van Opa zal vermoedelijk niet veel veranderen. Rechtop, met één hand in de zak en één hand die Boerderij stevig vasthoudt. Dat maakt het beeld lekker compact, wat de stevigheid weer ten goede komt.

Als het nou een groot succes wordt moeten we de lijn misschien uitbreiden met zoon, schoondochter, Thijs, Loes, enzovoorts. De trekkers van tegenwoordig zijn zo groot, daar past de hele familie wel op het spatbord, dunkt me.

Foto

Laatste reacties

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.