Rundveehouderij

Achtergrond 3928 x bekeken 3 reacties

Notering mageremelkpoeder stijgt, spektakel bij room

Met het verder stijgen van prijzen in de zuivelmarkt, gaan nu eindelijk ook de melkpoedernoteringen omhoog, zelfs die voor mageremelkpoeder.

Handelaren signaleren dat dit product momemteel wordt verkocht voor prijzen vanaf €1.900 per ton, duidelijk boven het interventieniveau van €1.698 per ton.

Sommige kopers menen dat nog product voor bijna de interventieprijs te koop is, maar die komen bedrogen uit. Door de gedaalde melkaanvoer en de omstandigheid dat product dat in interventie zit daar wel een jaar of anderhalf jaar zal blijven, raakt de markt nu snel schoon. Er moet dus echt worden bijbetaald voor nog beschikbare melkpoeder.

Prijs kaas stijgt eveneens

De kaasprijzen gaan ondertussen ook verder omhoog. Foliekaas noteert €3,20 tot €3,30 op de spotmarkt, Cheddar brengt minstens €3,35 per kilo op en mozzarella €3,30 tot €3,40 per kilo. Naar dit laatste product is ook veel vraag vanuit Azië. Omdat er minder droge stof in zit dan in Goudse kaas, rekent mozarella momenteel het best. Alle beschikbare productiecapaciteit is dan ook vol bezet.

Spannende ontwikkelingen op roommarkt

Het spannendst waren weer de ontwikkelingen op de roommarkt. De notering voor verse room schoot, zoals verwacht, door de magische grens van €5,00 per kilo af fabriek. En nog is het einde niet in zicht. Mageremelkconcentraat pluste naar €1,90 per kilo, rauwe boerderijmelk pluste bij naar 34 cent per kilo franco geleverd. Af boerderij gaat daar 1,5 tot 2 cent af voor onder meer transport.

Prognose: verder stijgende prijzen.Laatste reacties

  • deB.

    Lekker handelen jongens, dikke winsten halen,met ons produkt waar wij dik op toe moeten leggen!!!!!!

  • xw

    Aan welke zuivelverwerker lever jij Wv01??

  • deB.

    waar de meeste in dit landje aan leveren... maar dat maakt voor de rest niet uit hoor!

Of registreer je om te kunnen reageren.