Er zat een groot verschil tussen de melkprijzen binnen Europa in de maand augustus. De laagste notering op de lijst is voor de dit jaar gefuseerde bedrijven DOC en DMK. - Foto: Michel Velderman RundveeAchtergrond

Groot verschil melkprijzen Europa

Er zat een groot verschil tussen de melkprijzen binnen Europa in de maand augustus. Dit blijkt uit de melkprijsvergelijking van LTO-Nederland.

De gemiddeld uitbetaalde melkprijs lag op €26,19 per 100 kilo melk. De hoogste prijs uit de lijst binnen Europa komt van Granarolo uit Italië en staat op €36,35 per 100 kilo melk. Het Italiaanse bedrijf betaalt traditioneel meer uit voor de melk dan in West-Europa. Van de West-Europese landen wordt in Frankrijk bij Danone het meest uitbetaald met €30,98, het bedrijf noteerde echter als één van de weinige landen op de lijst een daling van de prijs.

De laagste notering op de lijst is voor de dit jaar gefuseerde bedrijven DOC en DMK. De eerstgenoemde noteerde €20,25 en DMK zit daar een cent onder.

FrieslandCampina onder EU-gemiddelde

FrieslandCampina zat met €24,24 per 100 kilo zo’n €2,00 onder het Europese gemiddelde. Opvallend is dat het Nieuw-Zeelandse Fonterra in augustus boven het EU-gemiddelde noteerde met €28,46 per 100 kilo.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin