Rundveehouderij

Achtergrond 1606 x bekeken

Prijs slachtkoe blijft laag

De handel in slachtkoeien blijft moeizaam. Dit was woensdagavond 3 augustus op de veemarkt in Leeuwarden goed merkbaar.

Het aanbod lag met 416 dieren ruim boven het aanbod van vorige week, toen werden 331 runderen aangeboden. Handelaren op de markt spraken van een zeer rustige handel; de export zorgde ervoor dat de koeien nog voor een redelijke prijs van de hand gingen. Ook in de handel buiten de veemarkt om is het moeizaam.

Ruim aanbod slachtkoeien

Het aanbod is ruim en inkopers merken dat melkveehouders meer koeien weg doen dan gewoonlijk. Normaal gesproken gaan in de zomer alleen de koeien weg die ook echt weg moeten, een à twee per keer. Nu gaan de melkveehouders met een kritische blik over hun veestapel en houden zij rekening met de aankoop van voer en de aankomende wetgeving. Daardoor gaan nu grotere aantallen weg voor de slacht, acht tot twaalf dieren. Het selecteren valt normaal samen met het opstallen van de koeien en niet zoals nu in de zomer wanneer de vraag naar vlees kleiner is. Dit zorgt dat prijzen onder druk blijven staan.

Prognose: Prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.