Rundveehouderij

Achtergrond 1788 x bekeken 1 reactie

Slechte handel in nuka’s

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend slecht verlopen. De prijs daalde als gevolg van de slechte vraag met €10 tot €15 per kalf. Een zwartbont stierkalf brengt daarmee maximaal €105 per stuk op.

Het aanbod van de kalveren lag fors lager dan in de voorgaande weken. Dit komt doordat een van de afnemers van de kalveren bij voorbaat al had aangegeven geen plek te hebben voor vaarskalveren met 50% Belgisch Blauw. Deze dieren werden dan ook niet aangeboden op de markt en een notering is ook niet uitgegeven.

Handel blijft moeizaam

Voor de komende weken wordt een aanhoudend moeizame handel verwacht. De afzet van slachtrijpe kalveren verloopt moeizaam, waardoor de doorloopsnelheid in de stallen lager is en de vraag naar kalveren kleiner is. Dit zal op korte termijn niet veranderen, waardoor de vraag naar nuka’s ook niet snel zal aantrekken. Een verdere prijsdaling is dan ook niet uitgesloten.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • Vhouder

    prijs vette kalveren vliegt eveneens omlaag

Of registreer je om te kunnen reageren.