Rundveehouderij

Achtergrond 1492 x bekeken

Slachtkoe opnieuw goedkoper

De prijs van slachtkoeien is woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden verder gedaald. Er ging bij de slachtkoeien 5 cent van de prijs af en stieren daalden 10 cent in prijs.

Een O-kwaliteit slachtkoe noteert tot maximaal €2,80 in Leeuwarden. De notering van Vee&Logistiek Nederland ligt daar echter ruim onder met maximaal €2,65 per kilo; deze notering is gebaseerd op de prijzen die slachterijen uitbetalen. Op basis van de Vee&Logistiek-notering ligt de prijs 50 cent per kilo lager dan vorig jaar.

Aanhoudend slechte handel verwacht

Voor de komende tijd wordt een aanhoudend slechte handel verwacht. Het aantal slachtingen ligt sinds vorige week wat lager, maar dat is vooral te verklaren door de zomersluiting bij een aantal slachterijen.

Ten opzichte van voorgaande jaren blijft het aanbod groot. Er wordt dan ook meer vlees ingevroren dan in andere jaren. Dit vlees komt na de zomer weer op de markt, als de vraag traditioneel weer aantrekt. Daarna wordt een groter aanbod verwacht van koeien door de fosfaatrechten en grondgebondenheid. Het aanbod van slachtkoeien zal dan ook nog wel even op een hoog niveau blijven.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.