Rundveehouderij

Achtergrond 3408 x bekeken 1 reactie

Melkaanvoer juni stijgt minder hard

De melkaanvoer is in juni wat gedaald ten opzichte van de maand mei. Dit blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Het verschil in productie is echter niet zo groot dat al gesproken kan worden van een dalende melkaanvoer. In juni werd in totaal 1.199 miljoen kilo melk geleverd, in mei was dit nog 1.263 miljoen kilo. Echter, de maand mei bestaat uit 31 dagen en juni uit 30. Wanneer wordt teruggerekend naar een dagaanvoer is het verschil niet meer zo groot. In juni lag de dagaanvoer op 39,99 miljoen kilo melk, in mei was deze 40,74 miljoen kilo melk.

Tot nu 8,1% meer melk geleverd

Ten opzichte van vorig jaar juni is er 4,8% meer melk geleverd, dat is 54,5 miljoen kilo extra melk. Ten opzichte van de voorgaande maanden is dit een geringe aanvoerstijging. In mei was de stijging nog 8,3% en in april nog 11,4%. In totaal is vanaf januari 7.297 miljoen kilo melk geleverd, 12,8% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit melkjaar, april tot en met juni, is 8,1% meer melk geleverd dan vorig jaar in dezelfde periode.

Eén reactie

  • Bertens

    Komt vanzelf goed door vraag en aanbod. Hiervoor hoeft de overheid niet in te grijpen. De markt doet zijn werk. Kan wel even duren, maar komen doet het. De zwakke bedrijven kunnen in zo'n periode afvallen. De grootste kunnen ook de zwakste zijn. En de boer, hij ploegde voort. Succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.