Rundveehouderij

Achtergrond 1466 x bekeken

Klein aanbod lammeren houdt prijs stabiel

De handel in zuiglammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden rustig verlopen bij stabiele prijzen. Het aanbod van schapen en lammeren lag op een laag niveau met 687 stuks, 151 minder dan een week geleden.

Handelaren geven aan dat het aanbod van lammeren niet groter had moeten zijn, dan was de prijs namelijk wel onder druk komen te staan.

Minder vraag naar lamsvlees

De vraag naar lamsvlees is momenteel niet groot. Veel lamsvleesconsumenten van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn nu in hun thuisland op vakantie. Dit zorgt ervoor dat slagerijen minder groot inkopen doen. Het aanbod van goed slachtrijpe lammeren is nog steeds niet erg groot vanwege het natte weer van de afgelopen tijd. Dit komt goed uit, nu de vraag ook tegenvalt. De prijs van een eerste kwaliteit zuiglam noteert in Leeuwarden tot maximaal €130 per stuk.

Maximale schapenprijs €130

De vraag naar oude schapen was dinsdagochtend goed te noemen. Het aanbod was net als bij de lammeren niet groot. Alleen hier had het aanbod wel wat groter kunnen zijn, er was genoeg vraag. De maximale prijs van de schapen ligt op €130 per schaap, €5 meer dan een jaar geleden. De kwaliteit van de aangeboden schapen is wisselend.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.