Rundveehouderij

Achtergrond 1509 x bekeken

Grote verschillen in noteringen slachtkoeien

Veemarkt Leeuwarden heeft woensdagavond 20 juli de notering van slachtkoeien voor de tweede week op rij stabiel gehouden. Reden is een kleiner aanbod van slachtkoeien.

Het aanbod ligt met 294 runderen 108 stuks lager dan een week geleden. De handel verliep zeer rustig. Handelaren geven aan dat een verlaging van de prijs ook wel op zijn plek was geweest.

Door de stabiele notering is er een flink verschil ontstaan met de andere noteringen. Zo noteert veemarkt Bunnik voor een O-koe maximaal €2,75 per kilo, Vee&Logistiek Nederland noteerde vorige week tot maximaal €2,70 en in Leeuwarden noteert eenzelfde koe tot maximaal €2,85 per kilo.

Slachterijen betalen ondertussen maximaal €2,70 per kilo voor een koe van O+ -kwaliteit, waarbij de gemiddelde O-kwaliteit koe voor een prijs tussen €2,35 en €2,55 wordt verkocht.

Handel blijft moeizaam

Voor de komende weken wordt een aanhoudend moeizame handel verwacht. Het aanbod blijft te groot voor de tijd van het jaar en er wordt veel vlees ingevroren. Dat is een situatie die slachterijen liever voorkomen en die veelal zorgt voor onvoldoende marges.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.