Rundveehouderij

Achtergrond 1623 x bekeken

Zuiglammeren goed verkocht

De handel in zuiglammeren verloopt vlot. Het aanbod van de lammeren neemt langzaamaan toe, maar is nog niet op volle sterkte. Het aanbod van de overblijvers is daarnaast bijna voorbij en volgende week zullen de overblijvers voor het laatst worden aangeboden op de veemarkt in Leeuwarden.

Omdat het aanbod van lammeren nog niet al te groot is, kon de prijs van de zuiglammeren op dinsdagochtend met €7,50 per dier omhoog. Deze verhoging is deels een correctie van de prijs van vorige week die toen iets te laag genoteerd stond. De zuiglammeren brengen daarmee maximaal €117,50 per dier op. Dit is €10 meer dan vorig jaar en in 2014.

Naast de prijsstijging bij de zuiglammeren, ook een hogere prijs voor de slachtschapen. De prijs ging met €10 per dier omhoog naar maximaal €130 per dier. Het aanbod van de slachtschapen is niet al te groot bij een goede vraag.

Aantal zuiglammeren nog niet groot

Verwacht wordt dat de handel nog wel even goed blijft. Het aanbod van zuiglammeren is nog niet groot en handelaren verwachten dat dit nog wel even zo blijft. Al met al een goede start van het seizoen en een goed uitgangspunt voor de rest van het jaar.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.