Rundveehouderij

Achtergrond 1645 x bekeken

Vlotte handel in schapen en lammeren

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen. Het aanbod lag met 772 dieren op een laag niveau.

Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de afname van overblijvers. Daarnaast is het aanbod van zuiglammeren nog niet al te groot.

Hoge prijs bij start seizoen

Mede door het kleine aanbod verliep de handel goed en bleef de notering over de gehele linie stabiel. De prijs van de zuiglammeren ligt op maximaal €117,50 per lam. De prijs ligt daarmee op een hoog niveau zo bij de start van het seizoen. Vorig jaar brachten de lammeren nog €10 per stuk minder op. De notering ligt ook hoger dan op de Veemarkt in Bunnik die vorige week de prijs nog met €5 verlaagde naar maximaal €112,50. De handel in de zuiglammeren is voornamelijk aan het begin van het seizoen nog wel eens wisselend, omdat de markt nog even op gang moet komen. Prijzen fluctueren daardoor wat vaker.

De kwaliteit van de aangeboden zuiglammeren is goed. De lammeren die nog niet zwaar genoeg zijn, blijven nog even op de bedrijven staan.

Laatste overblijvers

Overgebleven ooilammeren brachten maximaal €107 per stuk op. Dit is €10 minder dan een jaar geleden. De prijs van de ramlammeren ligt ook onder het niveau van vorig jaar (€150) met maximaal €135 per stuk. Omdat het aanbod van overblijvers nagenoeg voorbij is, werden deze dieren dinsdag op de Veemarkt Leeuwarden voor het laatst aangeboden.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.