Rundveehouderij

Achtergrond 1478 x bekeken

Prijs slachtkoeien omlaag door iets groter aanbod

De handel in slachtkoeien is woensdagavond in Leeuwarden rustiger verlopen. De prijs van de koeien werd over de gehele linie verlaagd met 5 cent per kilo geslacht gewicht.

De notering van een O-kwaliteit slachtkoe op de markt komt daarmee uit op maximaal €2,95 per kilo. Dit is 40 cent per kilo minder dan een jaar geleden. Bij een geslacht gewicht van 300 kilo komt dat neer op €120 minder opbrengst per koe ten opzichte van een jaar geleden.

Groter aanbod op slecht moment

Het aanbod van koeien is in de afgelopen week iets toegenomen. Dit komt nu de vakanties beginnen op een slecht moment. De vraag naar het vlees neemt door de vakanties traditioneel af en dat zal dit jaar niet anders zijn. Slachterijen zijn dan ook voorzichtig met de prijzen die zij betalen. Wat nu niet wordt afgezet, moet de vriezer in en zal in het najaar op de markt komen. Er wordt dan ook goed gelet op de prijzen van nu, zodat de verliezen in het najaar niet te ver oplopen.

Zomerprijsdaling ingezet

Ook voor volgende week wordt een wat moeizamere handel met wat lagere prijzen verwacht. De jaarlijkse zomerprijsdaling lijkt dan ook ingezet.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.