Rundveehouderij

Achtergrond 1658 x bekeken

Groot verschil tussen notering slachtkoeien

De handel in slachtkoeien verloopt prima bij een stabiele prijs. Het aanbod is deze week toch wat lager dan handelaren hadden verwacht aan de start van de week. Hierdoor kan de prijs stabiel noteren.

Ook op de veemarkt in Leeuwarden bleef de prijs woensdagavond gelijk. Een O-kwaliteit slachtkoe wordt daar tot maximaal €3 per kilo geslacht gewicht genoteerd. Deze notering ligt echter flink boven het niveau van Vee&Logistiek Nederland, die op basis van de uitbetaalprijzen van de slachterijen noteert. Volgens handelaren ligt de prijs die Vee&Logistiek Nederland noteert, maximaal €2,80 per kilo, op het juiste niveau. Slachterijen betalen, voor een heel zware, goede kwaliteit O-koe maximaal €2,85. De magische grens van €3 is in de handel dan ook niet bereikt.

Voor de komende weken wordt een stabiele prijs verwacht. Zodra het warme weer echt zijn intrede doet, zal de vraag naar rundvlees verder afnemen en zal de druk op de prijs weer toenemen. Als daar ook nog een groter aanbod bij komt, zal de prijs toch echt weer omlaag gaan.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.