Rundveehouderij

Achtergrond 1962 x bekeken

Goede vraag naar bierbostel

De bierbostelprijzen zorgden vorige week voor de nodige roering in de markt. Door een verschuiving van een leverancier ontstond er onbalans in vraag en aanbod.

Reden voor de nieuwe aanbieder van de bostel, ForFarmers DML, om de prijs flink te verlagen. Het bedrijf rekende prijzen van €1,55 per procent droge stof bij levering in het Zuiden. De andere voerbedrijven zijn niet of gedeeltelijk meegegaan in de prijsdaling voor de bostel.

Groot aanbod bierbostel

Het aanbod van de bostel is aanhoudend groot, mede door het EK in Frankrijk. De vraag naar het product is echter ook goed; vanwege het natte weer zijn er de nodige koeien weer op stal gezet en is de vraag naar bijproducten toegenomen. Verwachting is dat de onrust in de markt in de komende weken zich wat zal herstellen.

Goede handel in bijproducten, ruwvoedermarkt rustig

De handel in bijproducten loopt goed, bij de ruwvoeders is de handel echter rustig. Het aanbod van hooi was na de oogst van vorig jaar al niet groot vanwege droogte in Duitsland. Nu het seizoen ten einde loopt en nog niet veel nieuw hooi is gewonnen, is het aanbod erg krap. Ook het aanbod van stro is erg klein en het duurt ook nog wel even voordat de nieuwe oogst beschikbaar komt.

De handel in snijmais verloopt ook nog steeds zeer rustig. Het aankopen van bijproducten zoals erwtenpersvezel is in veel gevallen voordeliger dan de aankoop van mais.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.