Rundveehouderij

Achtergrond 6033 x bekeken 1 reactie

Flinke prijsval voor bierbostel

In de bierbostelhandel heeft zich een flinke prijsval voorgedaan. Een Belgische bierbrouwer is een nieuwe leverancier bij ForFarmers DML. Hierdoor is direct meer volume beschikbaar bij het voerbedrijf.

Omdat ForFarmers DML niet voor alle bostel afzet, is het bedrijf een campagne gestart voor lage prijzen. Zolang aanbod en vraag nog niet in evenwicht zijn, houdt het bedrijf de prijs laag.
De bostel kost op het moment €1,55 tot €1,75 per procent droge stof. Dit komt neer op een tonsprijs van €34,10 tot €38,50. Dat is zo'n €5,00 per ton minder dan in de voorgaande weken en de laagste prijs sinds juni 2010. De voerderwaardeprijs van het product ligt daarmee op een zeer laag niveau. De prijsdaling van het product komt op een onverwacht moment nu de sojaprijzen sterk stijgen.

Overige producten bestendig

De overige producten noteren allemaal stabiel. De handel is en blijft rustig, met de lage melkprijzen hebben melkveehouders niet altijd de financiële ruimte om extra uitgaven te doen. Het rantsoen is dan vaak ook gericht op het optimaal gebruiken van de eigen gras- en maiskuil.

Voordelig bostel inkopen

Voor de komende periode wordt een rustige handel verwacht. De prijs van de bostel zal naar verwachting weer herstellen naar het oude niveau, het is alleen even afwachten hoe lang de onbalans in vraag en aanbod aanhoudt. Voor de melkveehouder die nu ruimte heeft, is dit een mooie kans om voordelig in te kopen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • farmerbn

    Je kunt ook stellen dat als je nog langer wacht met kopen , het nog goedkoper wordt. Maar dat mag Schaftenaar niet schrijven van de opdrachtgever , de bostel-verkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.