Rundveehouderij

Achtergrond 4952 x bekeken 2 reacties

Spotmarkt biomelk zit seizoensmatig iets tegen

De zuivelmarkt blijft deze weken een mengelmoes van hoopgevende en tegenvallende signalen. De spotmarkt voor biologische melk bijvoorbeeld is niet erg best.

Terwijl FrieslandCampina een garantieprijs neerzet van ruim 48 cent per kilo, is er de laatste weken ook best wel wat aanbod van bio-spotmelk. En dan variëren de prijzen ook nog eens tussen de 45 en 35 cent.

Overaanbod tijdelijk

Voordat mensen echter gaan denken dat de biologische zuivelmarkt ook al bijna bedorven is, even een kleine nuancering. Het overaanbod op de markt voor verse biologische melk is tijdelijk en vooral seizoensmatig bepaald. Structureel zit de markt nog steeds goed in elkaar. De huidige situatie is misschien wel een indicator dat de markt voor bio-zuivel niet alles kan hebben.

Enkele prijsverhogingen op zuivelmarkt

De spotmarkt voor gangbare rauwe melk trok afgelopen week iets verder aan. Prijzen variëren tussen de 17 en 19 cent franco geleverd. Ook de roomprijs zit verder in de lift. Mageremelkconcentraat is ook meer gevraagd en dus beter geprijsd.

Het is allemaal nog te weinig om een herstel in te luiden, maar de markt snakt naar positieve signalen.

Prognose: vloeibare zuivel iets duurder.

Laatste reacties

  • rub2

    Lekker met z'n allen omschakelen, 3 jaar overgang naar biologische melk. Over 3 jaar is deze markt verzadigd met teveel melk . Arme biologische boer die al jaren leverde......

  • farmer135

    Omschakelen kan al in anderhalf jaar, dus ik verwacht al eerder problemen op de biomelkmarkt

Of registreer je om te kunnen reageren.