Rundveehouderij

Achtergrond 1569 x bekeken

Prijsherstel bij slachtkoeien

De prijzen van slachtkoeien gingen op de veemarkt in Leeuwarden toch weer wat omhoog. Daarmee is voorlopig een eind gekomen aan de prijsdaling van de afgelopen weken.

Met name de prijs van de O-koeien liet herstel zien ten opzichte van de voorgaande weken. Toch gingen de koeien van andere kwaliteiten ook beter van de hand en ook deze koeien leverden iets meer op.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden weliswaar wat meer koeien aangevoerd dan vorige week, maar het huidige aanbod is toch kleiner dan verwacht. Ook de rechtstreekse levering aan slachterijen zou wat kleiner uitvallen dan waarop wordt gerekend. Met het oog op de dalende melkprijzen wordt juist rekening gehouden met een toenemend aanbod.

Prijsniveau in Duitsland gedaald

De slachtkoeien gaan hoofdzakelijk naar binnenlandse slachterijen, maar er is op dit moment nog steeds vraag vanuit België. Ook gaan er nog wat slachtkoeien naar Duitsland. De stroom naar Duitsland is echter beperkt. In Duitsland zelf worden vrij veel koeien aangeboden, omdat daar meer boeren stoppen. Dit heeft het prijsniveau van de slachtkoeien in Duitsland behoorlijk doen dalen.

Prognose: markt stabiliseert.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.