Rundveehouderij

Achtergrond 1040 x bekeken

Prijs wolvee met €5 omlaag

De prijs van wolvee is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden over de gehele linie met €5 in prijs verlaagd. Het aanbod lag met 1.445 dieren wederom op een hoog niveau.

Naast dat de vraag naar overhouders moeizaam is, ontbrak ook een grote Belgische afnemer op de markt. Deze afnemer neemt vaak zo'n 300 dieren mee de grens over.

Zuiglammeren daalden ook €5 in prijs en noteren tot maximaal €105 per stuk. Het weer is goed en groeizaam, waardoor het aanbod van de zuiglammeren al aardig toeneemt.

Aanbod overblijvers zal afnemen

De overgehouden ramlammeren brengen na de prijsverlaging maximaal €135 per stuk op. De prijs ligt hiermee €15 lager dan een jaar geleden. De prijs van de overgebleven ooilammeren ligt met €107 per stuk €10 lager dan een jaar geleden. Verwacht wordt dat het aanbod overblijvers snel zal afnemen, nu het aanbod van zuiglammeren steeds verder toeneemt. Verwacht wordt dat als het aanbod daalt de prijs stabiel kan blijven.

De onderkant van de slachtschapennotering is met €10 verlaagd, de bovenkant van de notering bleef stabiel op €125 per stuk op. Dit is €5 minder dan een jaar geleden.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.