Rundveehouderij

Achtergrond 1196 x bekeken

Goede handel in wolvee

De handel in wolvee is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden goed en vlot verlopen. De prijzen noteerden over de gehele linie stabiel.

Ooilammeren noteren tot maximaal €112 per stuk. Handelaren geven daarbij wel aan dat de prijs van de lammeren met de beste kwaliteit daar nog wel eens wat boven ligt. De prijs ligt ondanks de goede handel €8 onder de notering van vorig jaar.

De handel in ramlammeren is wat wisselend, door een grote variatie in kwaliteit. De zware oncourante ramlammeren zijn wat moeilijker te verkopen dan de wat lichtere dieren van goede kwaliteit. De prijs noteert stabiel op maximaal €140 per stuk. Ook hier een lagere prijs dan vorig jaar, er wordt nu zo'n €15 per lam minder betaald dan een jaar geleden.

Zuiglammeren

De prijs van zuiglammeren ligt tussen €90 tot €110 per stuk. Het aanbod van zuiglammeren is nog steeds niet groot genoeg voor de slachterijen om over te schakelen. Hierdoor zal de vraag naar overblijvers naar verwachting nog wel even goed blijven en kunnen prijzen op niveau blijven.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.