Rundveehouderij

Achtergrond 1451 x bekeken

Prijs overblijvers €5 per stuk omlaag

De handel in overblijvers is dinsdagochtend in Leeuwarden moeizaam verlopen. Door Koningsdag mist deze week een slachtdag waardoor er minder capaciteit is voor het slachten van de dieren. Daarnaast lag het aanbod op een hoog niveau met 1.400 stuks, 200 meer dan een week geleden.

Handelaren hadden niet verwacht dat er nu nog zoveel aanbod zou zijn van overblijvers. Het leek er eerder nog op dat er snel minder aanbod zou komen. De van vorig jaar overgebleven ooilammeren brachten dinsdagochtend maximaal €107,50 per stuk op. De prijs ligt daarmee €12,50 lager dan een jaar geleden. Ook de overgebleven ramlammeren brengen fors minder op dan een jaar geleden. De dieren brengen nu maximaal €135 per stuk op, vorig jaar was dit nog €155 per lam.

Prijsdruk bij zuiglammeren

Een deel van de aanvoer bestond ook deze week uit zuiglammeren, er werden zo'n 300 stuks verhandeld op de markt. Hoewel de afzet in de afgelopen weken goed verliep hadden de verkopers nu ook last van een tegenvallende handel. De lammeren brachten €90 tot €105 per stuk op, terwijl er vorige week nog tot €115 werd betaald. Oorzaak van de prijsdruk is een voldoende aanbod van goedkope zuiglammeren uit Engeland.

Prognose: stabiel tot dalende prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.