Rundveehouderij

Achtergrond 1660 x bekeken

Prijs bierbostel opnieuw omlaag

De prijs van bierbostel is deze week verder gedaald. Het aanbod van bostel is groot, terwijl de vraag in de afgelopen weken nog rustig was.

Melkveehouders hebben gewacht of de prijs nog verder zou dalen, omdat zij op dit moment elk dubbeltje moeten omdraaien. Met de huidige prijs is de bostel weer concurrerend ten opzichte van de overige producten en neemt de vraag weer toe. De prijs is €1,80 à €2,05 per procent droge stof. In sommige gebieden bieden leveranciers bostel goedkoper aan dan anderen. Dit komt voornamelijk door de beschikbaarheid van het product in die regio bij de leverancier.

Ook daalde de prijs van tarwegistconcentraten met 10 cent per procent droge stof. Het product kost €1,40 tot €1,67 per procent droge stof, afhankelijk van de regio en het soort.

Geringer aanbod stro

Het aanbod van stro neemt ondertussen af. Een leverancier meldt dat in een aantal gebieden in Frankrijk bijna geen stro meer te krijgen is. De handel in snijmais is nog steeds betrekkelijk rustig doordat het product te vervangen is door goedkopere bijproducten.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.