Rundveehouderij

Achtergrond 1606 x bekeken

Kleiner aanbod koeien, prijs daalt

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik moeizaam verlopen.

Het aanbod van de slachtkoeien lag met 98 een stuk lager dan op de voorgaande markten in Bunnik. Vorige week werden er nog 33 stuks meer aangeboden. Hoewel het aanbod flink lager lag, is de prijs van de slachtkoeien, met uitzondering van de E- en U-kwaliteit, met 5 cent gedaald. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht op.

Groot aanbod

De moeizame handel is het gevolg van een groot aanbod van slachtkoeien voor de tijd van het jaar, in combinatie met een moeizame afzet van rundvlees. De verwachtingen van een groot aanbod koeien in verband met de fosfaatrechten helpt ook niet mee met het sentiment op de markt. In de eerste 15 weken van dit jaar zijn er 167.301 runderen geslacht, ruim 25.000 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Een stijging van bijna 18%.

Malaise

De vleesafzet moet zeer veel verbeteren om een omslag op de markt te kunnen veroorzaken met het huidige grote aanbod. Gezien de malaise op de markt is dit echter op korte termijn ondenkbaar en zal de handel nog wel even moeizaam blijven.

Prognose: prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.