Rundveehouderij

Achtergrond 2173 x bekeken

Zware zwart- en roodbonte stierkalveren duurder

De prijs van zware zwart- en roodbonte stierkalveren is dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend gestegen. De prijs van de overige kalveren noteerde stabiel.

De vraag naar kalveren richt zich nog steeds op de goede zware stierkalveren. Het aanbod van de kalveren is groot genoeg om de lichtere kalveren uit te selecteren. De zwartbonte kalveren van extra kwaliteit brengen €5 per stuk meer op dan vorige week. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt daarmee maximaal €80 per stuk op. De prijs ligt daarmee €20 onder het niveau van vorig jaar.

Het aanbod van kalveren lijkt redelijk stabiel, maar hoog niveau te blijven bij een matige vraag. Er wordt dan ook verwacht dat de prijs in de komende tijd niet veel zal wijzigen. Een keer een plusje is mogelijk, maar een structurele verbetering van de prijs lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Daar is de aanhoudende druk vanuit integraties en mesters te groot voor.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.