Rundveehouderij

Achtergrond 2919 x bekeken

Zware ramlammeren dalen in prijs

Zware ramlammeren zijn €5 in prijs gedaald op de veemarkt in Leeuwarden. De vraag naar deze dieren is afgenomen.

Inkopers hebben liever de lichtere lammeren dan de zware. De karkassen van de lammeren komen door hun hoge gewicht in de gewichtsklasse van de schapen te liggen. Doordat er voldoende aanbod is voor de vraag kunnen inkopers selectiever zijn. Een zwaar ramlam brengt maximaal €135 per stuk op.

Ooilammeren ook goedkoper

Ook bij de ooilammeren een verlaging van de notering: €2,50 gaat er van de prijs af. Handelaren geven aan dat de ooilammeren weliswaar rustiger verkocht werden, maar dat zij gemiddeld wel hetzelfde bedrag hebben ontvangen als een week geleden. Een ooilam brengt maximaal €107,50 per stuk op.

De vraag naar slachtschapen is stabiel; de grote vraag die er een paar weken geleden nog was, is wel afgenomen. Een slachtschaap brengt maximaal €125 per stuk op.

Grootste aanbod van dit jaar

Het aanbod van de schapen en lammeren lag dinsdagochtend op 1.559 stuks; dit is het grootste aanbod van dit jaar op de markt in Leeuwarden. Tot aan Pasen wordt een groot aanbod verwacht, daarna zal het aanbod van overblijvers langzaamaan afnemen en de markt zich weer richten op zuiglammeren.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.