Rundveehouderij

Achtergrond 1684 x bekeken

Groot aantal slachtingen blankvleeskalveren

De prijs van blankvleeskalveren is iets gestegen. De vraag naar slachtrijpe kalveren is de afgelopen weken goed geweest.

De vraag naar slachtrijpe kalveren is in de afgelopen weken goed geweest, met het oog op de paasdagen. Het aantal slachtingen trok flink aan en de markt is daardoor mooi opgeschoond. De prijs van de blankvleeskalveren is vorige week dan ook iets verhoogd. Kalveren in de klasse O+ tot en met P- brachten maximaal €4,90 per kilo op. Hoewel het slachten voor Pasen al voorbij is, wordt ook voor deze week een stabiele prijs verwacht.

Stabiele prijzen in Duitsland en Frankrijk

In Duitsland is de handel net als in Nederland goed verlopen en noteert de prijs stabiel. In Frankrijk is de mestduur met 22 weken zeer laag te noemen, bij een stabiele prijs van rond €5,90. De lage mestduur in het land bied kansen voor de Nederlandse export.

Kalfsvlees na Pasen minder in trek

Traditioneel gezien daalt de vraag naar kalfsvlees na de paasdagen weer. Dat zal dit jaar niet veel anders zijn. Door de relatief lage mestduur van 26 weken en de situatie in Frankrijk hopen integraties en mesters dat de daling wel wat beperkt blijft.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.