Rundveehouderij

Achtergrond 1292 x bekeken

Wat extra koeien naar slacht

Het aanbod van slachtkoeien is deze week weer wat opgelopen. Enerzijds willen melkveehouders in het zuiden van het land wat koeien weg voor carnaval. Aan de andere kant zijn er al wat melkveehouders die rekening houden met de invoering van de fosfaatrechten.

Dit zorgt ervoor dat de prijs van de slachtkoeien stabiliseert, zo ook op de veemarkt in Leeuwarden. De prijs bleef daar woensdagavond over de gehele linie stabiel.

De handel in slachtkoeien heeft in de afgelopen weken van alles meegemaakt. Een zeer groot aanbod met een flinke prijsval, naar een flinke afname van het aanbod en sterk stijgende prijzen. Het ziet ernaar uit dat de handel nu stabiliseert.

Afwachtende houding

Volgende week maandag wordt op veel locaties niet geslacht, door carnaval. Is het aanbod in de rest van de week niet al te groot, dan kunnen prijzen stabiel blijven. Groeit het aanbod, dan kan er wel eens prijsdruk ontstaan.

De afwachtende houding in de markt blijft nog wel even aanhouden, is de verwachting. De fosfaatrechten hangen boven de sector en niemand weet wat de invloed van de invoering is, ook niet op de handel in slachtkoeien.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.