Rundveehouderij

Achtergrond 1519 x bekeken

Slachterijen houden druk op prijs koeien

De handel in slachtkoeien verloopt minder soepel dan een week geleden. De handel op de veemarkten is duidelijk trager en koeien blijven langer staan, totdat ze daadwerkelijk zijn verkocht.

Inkopers van koeien hebben vanuit de slachterijen de opdracht om de druk op de prijs wat op te voeren. Verkopers willen echter nog niet mee en houden vast aan de huidige prijzen. De prijs van slachtkoeien noteerde donderdagochtend dan ook stabiel in Leeuwarden. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3 per kilo geslacht gewicht op.

Slachterijen en afnemers voorzichtig

Handelaren geven aan dat slachterijen en afnemers van slachtkoeien voorzichtig zijn door de fosfaatrechten die boven de markt hangen. De vrees is dat dit zal zorgen voor een grote uitstoot en een zeer moeizame afzet van het vlees.

Ook blijft het aanbod van koeien op het moment stabiel op een redelijk groot aanbod, terwijl de vraag naar vlees wat tegenvalt. De handel is dan ook niet erg positief over de komende maanden. Vooralsnog lijkt de prijs op korte termijn wel stabiel te kunnen blijven.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.