Rundveehouderij

Achtergrond 1202 x bekeken

Rustige handel in slachtkoeien

Het aanbod van slachtkoeien lag maandagochtend in Bunnik op een wat hoger niveau dan vorige week. Er werden 107 koeien aangeboden, 13 meer dan een week geleden.

Het wat grotere aanbod had tot gevolg dat de handel rustiger verliep. De prijzen konden echter wel stabiel blijven. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,95 per kilo geslacht gewicht op.

De notering van de koeien op de markt liggen hoger dan de notering van Vee&Logistiek Nederland. Die laatste verlaagde vrijdag haar prijs nog met 5 cent per kilo, een O-kwaliteit slachtkoe noteert daar maximaal €2,85 per kilo.

Prijsdruk

De vleeshandel verloopt minder goed dan gehoopt, slachterijen zullen daardoor dan ook druk blijven uitoefenen op de prijs.

Het huidige aanbod van slachtkoeien is redelijk te noemen. Handelaren vrezen echter dat de aanvoer in korte tijd fors zal oplopen zodra er meer duidelijkheid is over de fosfaatrechten. Het aantal slachtingen steeg ook fors in de eerste week van dit jaar, toen er in één week 15.500 runderen werden geslacht. Reden voor slachterijen om de prijzen met 10 tot 15 cent per kilo geslacht gewicht te verlagen. Een dergelijke prijsdaling is dan ook niet uitgesloten, zodra het aantal slachtingen ver oploopt.

Prognose: stabiele prijs met prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.