Rundveehouderij

Achtergrond 5579 x bekeken

Hogere prijzen voor lammeren

De handel in wolvee is dinsdagochtend in Leeuwarden goed verlopen.

De prijs van ooilammeren kon met €5 omhoog en de ramlammeren werden gemiddeld voor hogere prijzen verkocht dan een week geleden. De prijs van de rammen bleef echter binnen de notering die al op een hoog niveau lag, waardoor de notering stabiel is gehouden.

Minder kwaliteit

Het aanbod van slachtrijpe ramlammeren is niet al te groot. De ramlammeren hebben meer last gehad van het koude en natte weer in januari dan de ooilammeren. De kwaliteit van de lammeren is daardoor teruggevallen. De afzet van de ramlammeren die wel goed van kwaliteit zijn verloopt daardoor dan ook goed. Ramlammeren noteren tot maximaal €137,50 per lam.

Ook bij de ooilammeren een vlotte handel. Handelaren verwachten dat de prijs in de komende weken nog wel wat kan stijgen. Een ooilam brengt maximaal €105 per stuk op.

De handel in slachtschapen verliep dinsdagochtend wat rustiger. Één van de vaste afnemers van de schapen was niet aanwezig op de markt, waardoor de concurrentie tussen de kopers wat kleiner was. De prijs noteert stabiel op maximaal €125 per schaap.

Prognose: stabiele tot hogere prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.