Rundveehouderij

Achtergrond 2057 x bekeken

Financiën bepalend bij voeraankoop

De prijs van ruwvoeders en bijproducten is afgelopen week stabiel gebleven. De handel is onverminderd rustig. Melkveehouders hebben te maken met een grote onzekerheid rondom de invoering van fosfaatrechten.

Veelal zijn er te weinig financiële middelen om grote aankopen te doen. Daardoor gaan weinig grote vrachten voer naar het erf van melkveehouders. Een voerhandelaar noemt het 'kopen met de rem erop'.

Meer vraag naar alternatieve producten

De vraag naar bierbostel is redelijk te noemen bij ook een redelijk aanbod. Hierdoor is de markt in evenwicht en noteert de prijs stabiel. De vraag naar mais is zeer terughoudend terwijl het aanbod zeer ruim is. Melkveehouders willen ook in dit geval zo weinig mogelijk aankopen en schuiven liever wat met de samenstelling van het rantsoen dan dat er mais aangekocht wordt. De vraag naar alternatieve producten is daardoor wel opgelopen. De vraag naar Corngold en aardappelpersvezels is goed ter vervanging van een deel van de mais. Deze verschuiving heeft mede te maken met het kostenplaatje, Corngold zit rond 80% voederwaardeprijs terwijl mais op 100% zit.

Nu ook Bonda-notering samengestelde producten

Naast de enkelvoudige bijproducten noteert Boerderij vanaf nu ook een aantal samengestelde producten van Bonda. Proti+ en Gluco+ zijn beide vochtige stapelbare bijproducten, Proti+ is een eiwitrijk product welke grotendeels bestaat uit onder andere bierbostel, tarwegistconcentraat en bietenpulp. Gluco+ is een energierijkproduct bestaande uit onder andere bierbostel, aardappelproduct, mais en bietenpulp. Het derde product, Rupo+ is een vloeibaar eiwitrijk product dat bestaat uit tarwegistconcentraat en bierbostel.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.