Rundveehouderij

Achtergrond 3038 x bekeken 6 reacties

Groot aanbod magere koeien, flinke druk op prijzen

Het aanbod van magere koeien, de worstkoeien, was maandagochtend op de veemarkt in Bunnik groot. De prijs van deze koeien werd door het grote aanbod flink gedrukt door de inkopers.

De notering van de eerste kwaliteit worstkoeien daalde dan ook met 10 cent per kilo naar maximaal €1,80 per kilo geslacht gewicht. Ook lag de prijs van de overige koeien onder druk, maar het lukte de inkopers niet om de prijs te verlagen, voornamelijk omdat er maar weinig aanbod was van de dikkere koeien. De notering van de overige koeien bleef dan ook stabiel.

Langer doormelken oudere koeien

Het grotere aanbod van magere koeien wordt vooral veroorzaakt door het langer doormelken van oudere koeien. Omdat de invoer van fosfaatrechten voor de deur staat, stoten melkveehouders de oudere koeien af.

Voorlopig ruim aanbod slachtkoeien

Het aanbod van slachtkoeien blijft voorlopig op een ruim niveau. Door de aanhoudende moeizame financiële positie maken melkveehouders nu al vaak de keuze om wat koeien af te stoten. Aanhouden betekent vaak extra voer aankopen en mest afvoeren, terwijl er vaak vee uit moet om aan de nieuwe wetgeving te kunnen voldoen.

Prijs slachtkoeien blijft onder druk

De prijs van de slachtkoeien blijft naar verwachting de komende tijd onder druk staan. De mate van aanbod bepaalt echter of de prijs stabiel kan blijven of dat er nog weer wat van de prijs af gaat.

Prognose: prijzen onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

 • Johan Roos

  Klopt dit wel?
  Bij veemarkt.nu staat dat er minder koeien waren en zijn de prijzen gelijk gebleven

 • marjanschaftenaar

  De prijs van de worstkoeien is met 10 cent verlaagd, ook op veemarkt.nu. Het aantal worstkoeien dat er werd aangeboden was in verhouding erg groot, er waren bijna geen dikkere koeien op de markt.

 • deB.


  Ze krijgen steeds minder te vreten, minder opgepast! logisch ook, want voor onder een kwartje melken houdt niemand vol

  De zin en plezier is weg bij mening veehouder, gevolg dit bovenstaande verhaal.

 • kleine boer

  Wv01 maar je hebt schijnbaar wel plezier in het zelfde verhaaltje telkens te reageren menig veehouder kent je gedachte nu ondertussen wel....

 • alco1

  8.23 Nu heb je het over "verhouding".

 • deB.


  Het zijn de feiten...die elke dag zichtbaar zijn en worden...

  Naïviteit ten top bij de boertjes

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.