Rundveehouderij

Achtergrond 1492 x bekeken

Minder slachtkoeien in Bunnik

Het aanbod van slachtkoeien lag maandagochtend op de veemarkt in Bunnik weer op een normaal niveau. Vorige week was het aanbod nog groot met 139 stuks, vandaag daalde het aanbod naar 88 stuks.

Het kleinere aanbod had direct tot gevolg dat de handel opleefde en de prijzen weer stegen. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht maximaal €2,80 per kilo op, 5 cent meer dan een week geleden.

Vorige week vrijdag verlaagde Vee&Logistiek haar prijzen nog met 10 cent per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit slachtkoe noteert daar maximaal €2,65 per kilo. Wat de prijzen deze week gaan doen, is nog even afwachten en geheel afhankelijk van het aanbod.

Minder slachtingen door slecht weer

Vorige week zijn er minder koeien uit het noorden van het land geslacht, door het slechte weer. Koeien konden niet geladen worden en het transport was gewoon te gevaarlijk. De koeien die vorige week niet zijn afgevoerd, zullen daardoor deze week nog aangeboden worden.

Handelaren verwachten daardoor deze week nog wel een groot aanbod bij de slachterijen. Het is onduidelijk of dit nog verdere gevolgen heeft voor de prijs, of dat deze stabiel blijft of zelfs weer kan stijgen naar het oude niveau.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien in Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.