Rundveehouderij

Achtergrond 1568 x bekeken

Handel wolvee verloopt goed

De lammer- en schapenafzet verloopt goed, en de prijs heeft zich ondanks flink aanbod staande kunnen houden.

De afzet van lammeren en schapen verloopt goed. Dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden werden 1.407 dieren aangevoerd, 284 meer dan een week geleden. Handelaren waren voorafgaand aan de handel bang dat het grote aanbod roet in het eten kon gooien. De prijs kon echter standhouden, ondanks het grote aanbod, en de prijs kon bij een aantal categorieën omhoog.

Handelaren zeggen dat voornamelijk het aanbod van ooilammeren in Leeuwarden in verhouding groot was maar dat de handel goed verliep. De vraag naar zware ooilammeren komt voornamelijk vanuit Duitsland. De notering van ooilammeren zwaarder dan 20 kilo kon met €2,50 per dier omhoog naar maximaal €110.

Krap aanbod zware slachtschapen

Het aanbod van goede zware slachtschapen blijft krap. De prijs van de eerste kwaliteit slachtschapen stijgt daardoor met €2,50 in prijs naar €125 per dier.

Ramlammeren stabiel

De prijs van ramlammeren noteert stabiel met maximaal €132,50 bij een prima handel.

Prijzen van wolvee kunnen naar verwachting in de komende weken stabiel blijven. De prijs van lamskarkassen uit Engeland en Ierland is wat gestegen, waardoor er minder prijsconcurrentie is voor de lammeren uit Nederland. Het aanbod van slachtschapen blijft nog wel even krap.

Prognose: stabiele prijs.

 

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.