Rundveehouderij

Achtergrond 3724 x bekeken

Groot aanbod nuka’s in Purmerend

Het aanbod van nuchtere kalveren lag dinsdagochtend op de Veemarkt Purmerend op een hoog niveau. Er werden bijna 1.000 kalveren aangeboden. Het grote aanbod aan het begin van het jaar is niet vreemd voor de markt maar ligt deze keer wel hoger dan in voorgaande jaren. Vorig jaar werden er 870 kalveren op de eerste markt van het jaar aangeboden.

De prijs die al een paar weken onder druk stond kon niet op tegen het grote aanbod. Handelaren geven aan dat de kalveren zo'n €5 tot €10 minder opbrachten dan op de vorige markt. Omdat de prijs echter al op een laag niveau staat ten opzichte van andere noteringen hield de noteringscommissie de notering gelijk. Alleen de prijs van extra kwaliteit Belgisch Blauwe vaarskalveren is gestegen naar maximaal €145 dit betreft echter een administratieve wijziging.

Verwacht wordt dat de prijs van de kalveren onder druk blijft staan. De kalveren die nu opgezet worden zijn in de zomer slachtrijp, een periode waarin opbrengstprijzen vaak lager liggen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.