Rundveehouderij

Achtergrond 1393 x bekeken

Prijs A-brok daalt met 30 cent

De prijs van A-brok is weer gedaald. In september ging de LEI-prijs met 30 cent omlaag naar €21,15 per 100 kilo. In augustus steeg de prijs van de brok nog met 5 cent.

De marges van de industrie liggen op basis van vervangingswaarde weer op een redelijk niveau. Dit meldt veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

Verdere prijsdaling

Ten opzichte van vorig jaar is A-brok €1,35 per 100 kilo goedkoper. Voor de komende periode wordt een verdere daling verwacht en kan de A-brokprijs met zo'n 65 cent dalen naar een niveau van €20,50 per 100 kilo. Vanaf december of januari kan er weer een lichte stijging optreden, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Voldoende mais

Het aanbod van grondstoffen vertoont een gemengd beeld. Voor de energiekant van de A-brok vormt mais echter de sleutel. Als er voldoende mais beschikbaar komt, is er wat energie betreft geen probleem.

Hogere grondstoffenprijzen

Momenteel rekent mais nog redelijk goed, maar op langere termijn, gedurende januari/juni, kan dit snel wijzigen. Deze periode is in feite de krapste periode van het jaar en dan met name de periode maart tot en met juli. Gedurende deze periode zijn hogere grondstoffenprijzen waarschijnlijk. De verwachte daling in de voerprijs is dan ook van tijdelijke aard.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.